Бора Докле се завръща с нова песен за любовта и творчеството от разстояние

Бора Докле – певицата с българо-албански произход, която живее и твори между София, Тирана, Ню Йорк и Лондон, пусна нова песен.

Let It Go e създадена, записана и заснета изцяло онлайн. Вдъхновението на Бора Докле за песента са любовта, която изтрива всички разстояния и социалните мрежи – фината нишка, която ни свързва от сърце до сърце. Парчето излиза повече от десетилетие след дебюта на Бора на българската сцена и пет години след последния й самостоятелен сингъл, излязъл у нас.

Чувствената соул балада се ражда по време на първата вълна на пандемията. Това е и моментът, когато Бора Докле се влюбва онлайн и пише музиката и текста на един дъх.

Посланието на песента е, че няма лесна любов и единственият път към сърцето е просто да се отдадем на чувството и да го последваме без страх.

Идеята отива отвъд необичайния живот в локдаун от последната година, защото обобщава емоциите и чувствата на всички, които се чувстват влюбени, но нямат възможност да бъдат заедно. Както песента, аранжирана от Денис Попстоев, така и клипът на режисьора Емил Денев са изцяло създадени онлайн, през Zoom и показват как в последната година хората правят любов, създават музика и са заедно с близките си.

Затова и централна роля в документалното видео играе братът на Бора Докле – популярният актьор Леарт Докле, в компанията на музикантите Денис Попстоев, Антони Рикев и Стефан Стефанов.

Бора Докле е финалист от ‘Гласът на Албания’
Бора Докле е певица, цигуларка, композитор и продуцент.

Родена е в Албания в семейство на известни артисти. Като тийнейджър се мести в България, по-късно завършва Консерваторията и дебютира на поп сцената у нас с дуета Dokle & Greesh.

Let It Go се разпространява от световния мейджър лейбъл Warner Music Group. Проектът е подкрепен финансово по програмата “Творчески инициативи 2020” на Национален фонд Култура.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *