Майкъл Джексън – Виновен до доказване на противното!

Майкъл Джексън – Виновен до доказване на противното!
Филмът на режисьора Dan Reed ‘’Leaving Neverland’’ с разтърсващата изповед на двама от любимците на певеца, описващи сексуалния тормоз на който са били подложени, се превърна в моментален хит.

Публиката стана на крака, аплодирайки по време на Sundance Film Festival в Park city, Utah. Въпреки протестите на семейството на Майкъл Джексън, авторитетният филмов канал HBO го излъчи в две части и раздели моментално света на ‘’Вярвам’’ и ‘’Не вярвам’’. Фенове на Краля на Попа протестираха пред сградата на английската частна телевизия Channel 4, която продуцира проекта на Dan Reed. Радиостанции в Канада и Нова Зеландия свалиха музиката му, в социалните мрежи погнусени от разказа на Jimmy Safechuk и Wade Robson зрители проклинаха Джаксън и сипеха огън и жупел срещу певеца.

О, боже мой! Какво се случи, че човекът създал цяла епоха в музиката, гениален изпълнител и шоумен, деликатна душа с отнето от жестокия си баща детство, се превърна в Обществен враг номер 1 за света? Защо е този публичен линч сега, когато той е мъртъв и не може да се защити! Филмът, както казват по нашите ширини, “на умряло куче нож вади”.

ЗАЩО МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН? ЗАЩО СЕГА? ЗАЩО ТОЧНО ТЕЗИ ДВАМАТА? ЗАЩО DAN REED?

ЗАЩО МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН? ЗАЩО СЕГА? ЗАЩО ТОЧНО ТЕЗИ ДВАМАТА? ЗАЩО DAN REED?За да си отговорим на тези въпроси ще започнем от самото начало. От една съдбоносна среща…

През май 1992 г. на Wilshire Boulevard в Лос Анджелис микробусът на певеца се счупва в най-големия трафик и изпълнителят е забелязан да се лута между автомобилите от съпругата на служителя в компания за коли под наем Мел Грийн. Тя решава да помогне и се обажда на мъжа си, който се отзовава веднага, след като разбира за кого става въпрос. Собственикът на компанията Дейвид Шварц от своя страна звъни на жена си Джун, за да се похвали с височайшия клиент и да ѝ каже да доведе 6 годишната им дъщеря и доведеният му син Джордан Чандлър, който е голям фен на Краля на Поп музиката. Както се оказва по-късно, тази случайна среща преобръща живота на всички замесени и води до трагичния край на Майкъл Джексън, който всъщност умира в къща под наем съвсем близо до булеварда, на който се чупи колата му…

В тази история освен, че са замесени деца, използвани от родителите си, за да намажат колкото се може повече от познанството си със звездата и доброто му сърце, впечатление прави и повтарящата се верига от обвинения за пари, които до едно се оказват ЛЪЖА!

Началото на кошмара за певеца започва скоро след като отказва да плати пари на Евън, биологичния баща на 12 годишния Джордан Чандлър, който е бесен, че момчето предпочита да отиде да прекара уикенда в имението ‘’Neverland’, вместо да се види с баща си. Еван се опитва да си върна правата върху сина си и е в постоянни разправии с бившата си жена. Има и финансови проблеми. Дейвид Шварц тайно записва разговрът си с Еван Чндлър, в който той казва:

’’Ако всичко мине успешно, много ще забогатея. Няма начин да изгубя, а и това ще го унищожи завинаги’’.

И се оказва прав за съжаление.

Еван има частен зъболекарски кабинет и един ден използва идването на сина си за дребна процедура, за да използва лекарството Amytal Sodium, за което психиатрите твърдят, че се използва за създаване на нови спомени и категорично няма място в денталната практика, особено при деца. Именно след това свое посещение Джордан, който винаги е отричал пред баща си, че Майкъл Джексън го е малтретирал сексуално, изведнъж променя мнението си и го споделя пред детски психиатър, който от своя страна докладва на полицията. Незнайно как именно този доклад попада в ръцете на човек, който го продава на медиите. Скандалът е страшен и жълтите издания по цял свят го подхващат с апетита на лешояди, жадни за рейтинг. Следва процес през 1993 г., на който нашите герои от ‘’Leaving Neverland’’ Уейд Робсън и Джеймс Сейфчук свидетелстват под клетва, че те не са били жертва на сексуалните желания на Джексън, въпреки че са спали неведнъж в леглото му.

Майкъл Джексън и Джеймс Сейфчък.През януари следващата година Майкъл Джексън е принуден от застрахователите си заради сложни правни казуси в местното правораздаване, да изплати сумата от 22 милиона долара извънсъдебно споразумение.

Нещо, което звездата категорично е отказвал винаги да направи, защото заявява, че е невинен и няма нужда да се огъва под натиска на изнудвачите. Самият Джордан 11 години не общува с баща си, бесен, че го е накарал да ЛЪЖЕ и споделя:

‘’Сега за първи път не мога да си позволя да лъжа. Майкъл Джексън не ми е направил нищо, всичко това бяха лъжи на баща ми, който по всякакъв начин искаше да се измъкне от бедността.’’

Еван Чандлър се самоубива пет месеца след смъртта на Майкъл Джексън през 2009 г.

Вторият опит да се опетни името на Джексън и да се измъкнат пари от доверчивия като дете изпълнител, е на наглото семейство Арвизо.

Певецът плаща голяма част от лечението на болния от рак Гавин Арвизо, който посещава за първи път имението ‘’Neverland’’ през 2000 г. По-късно се оказва, че за лечението вече е платено от застрахователи и са събирани пари през сърцераздирателна обява за помощ в местните вестници. През цялото това време майката Джанет Арвизо е получавала и помощи от държавата и вече веднъж е използвала артистичните сособности на фамилията, за да обвини охраната на магазин в сексуален тормоз, след като е хваната от него да краде. Тогава децата ѝ свидетелстват, че охранителят я е пипал по гърдите и е уволнен, а Арвизо получват немалка сума като компенсация. Тази безскрупулна способност да ЛЪЖАТ им помага при повдигане на обвиненията срещу Краля на Попа, отново с единствената цел да измъкнат повече пари от него. Освен това по време на процеса защитникът на Джексън му задава въпроса:

‘’Гавин, защо си толкова ядосан на Майкъл?

на което момчето моментално отговаря:

’’Защото той спря да ми се обажда’’.

Специално обръщам внимание на този отговор, защото в него се крие разковничето на проблема на всичките му пишман обвинители, а именно ревност и болка, че вече не получават вниманието и облагите, на които са свикнали. Арвизо са ядосани, че Джексън не им дава колата си, а когато го прави, не плаща за поправката ѝ. Игнорирането на семейство Арвизо от певеца е резултат от предупреждението на адвоката му, който го убеждава, че има нещо гнило в интереса им към него. И отново е прав. Събитията преди съдебният процес Арвизо срещу Майкъл Джексън през 2005 г. има своята предистория, която е свързана с документалния филм ‘’Living with Michael Jackson’’ на британския журналист Мартин Башир. Да, този същият който направи злополучното интервю с принцеса Даяна през 1995 г. Джексън го допуска в имението си и в продължение на 8 месеца камерите следват певеца, гостите и антуража му навсякъде. Отделно се снимат пространни интервюта със семейство Арвизо, които обясняват колко са благодарни на Майкъл Джексън за всичко, което е направил за тях. По-късно тези откровения на процеса са представени като следствие на факта, че Арвизо били едва ли не отвлечени и държани насила в ‘’Neverland’’.

В документалния филм Джексън открито и съвсем по детски споделя, докато се държат с Гавин Арвизо за ръце, че няма нищо лошо дете, което му гостува да спи в леглото му. При монтажа обаче Башир нарочно пропуска допълнението, че са се разбрали с Гавин той да спи в леглото му, а Джексън на дюшек на пода. Всъщност вместо да помогне за задравяване на репутацията на изпълнителя, документалния филм провокира негативна реакция и възобновяване на преследванията на Окръжния прокурор на Санта Барбара Томас Снодън, който дебне в издънка Джаксън още от процеса през 1993 г. Неслучайно прозвището му е Mad Dog и той тормози с изключително нездраво постоянство Майкъл Джексън до последния му дъх. Феновете и семейството на Джексън подозират тази с нищо непровокирана вендета срещу изпълнителя да е проява на расизъм. Нека припомним, че именно по нареждане на Снодън, срамежливият извън сцената музикант, е принуден да се съблече чисто гол и 25 минути е подложен на изключително унизителен подробен оглед на тялото му особено на интимните му части. Целта е да се докаже, че Майкъл Джексън е правил наистина всички тези отвратителни неща, които се твърдят от Еван Чандлър и сина му.

Майкъл Джексън и семейството на Уейд Робсън.Но да се върнем към 2003 г., когато след излъчването на документалния филм ‘’Living with Michael Jackson’’, Окръжният прокурор Снодън възобновява обвиненията за блудство с малолетни и е щастлив да има на разположение пакостливите мошеници семейство Арвизо. Освен всичко друго братът на Гавин, Стар Арвизо свидетелства, че Джексън ги е напивал с алкохол и е правил неприлични неща пред тях. При обиск в стаята на Джексън е открит сандък, пълен с порнографски списания, като прокурор Снодън дава едно от тях на Джордан да го разгледа, уж да вида дали е това, което са гледали заедно с певеца. По-късно откритите отпечатъци на момчето по списанието се използват като доказателство за обвинението.

Като свидетел на обвинението е извикан и Мартин Башир, които по време на процеса отказва да отговори на въпросите на защитата. Сега на сцената отново се появява Уейд Робсън, един от двамата актьори в новоизлюпения, уж документален филм ‘’Leaving Neverland’’. Tой е един от свидетелите на защитата, водена от Томас Мезеро. Преди процеса през 2005 г., опитният адвокат  води дълги разговори с различни потенциални свидетели, като желание да застанат и защитят Джаксън изявяват над 500 души. След почти две години разследване и хиляди страници показания, съдебните заседатели оправдават изтормозеният и тъжен Майкъл Джексън по всички точки на обвинението.

Майкъл Джексън и Уейд Робсън.Един от най-добре представилите се защитници е именно Уейд Робсън, който от години е част от най-близките до сърцето на изпълнителя деца. На свидетелската скамейка Робсън, който напуска Австралия, за да е по-близо до Джаксън и мечтата му за успех, е много убедителен и под клетва дава показания, че никога не е  виждал нито е бил подлаган на сексуален тормоз от звездата. Колко е опреснена паметта му 10 години по-късно, когато през 2013 г. твърди точно обратното и предявява иск за много, ама много пари! Да не говорим, че в ‘’Leaving Neverland’’ заявява, че това се е случвало всеки път, в продължение на години! И това от човек, който два пъти на съдебната скамейка под клетва твърди друго. Кога ЛЪЖЕ Уейд Робсън? Сега или тогава? Може ли да му се вярва изобщо?

ПРЕДИ: ‘’Научих толкова много от него като артист и прекрасен човек’’.

СЕГА: ‘’Нито в един момент не съм забравил какво ми причини Майкъл’’.

ПРЕДИ: ‘’Защо го защитихте?‘- Защото ми е приятел, а това правиш за приятелите си, казваш истината’’.

СЕГА: ‘’Това не е случай на подтиснати спомени. В нито един момент не съм забравил какво ми причини Майкъл’’.

През 2002 г. Денис Робсън, бащата на Уейд Робсън също се самоубива като този на Джордан Чандлър. Той страда от биполярно разстройство и има ментални проблеми.

В така наречения ‘’документален’’ филм не се поменава, че Уейд Робсън е гадже на племенницата на Майкъл Джексън Бранди. И то за почти 9 години! Разделят се след като го хваща в изневяра с Бритни Спиърс, за която той се изявява като хореограф. Три години след смъртта на Краля на Попа, който му отваря вратите към шоубизнеса и го допуска до сърцето и семейството си, Уейд Робсън изведнъж си спомня на какви ужасни и перверзни неща го е подлагал от години Майкъл Джексън. Защо чак сега бе джанъм? Какво ти помогна да си спомниш? Може би факта, че през 2011 г. не се справя с работата си като хореограф на проект за 30 милиона долара и напуска, твърдейки, че има нервно разстройство. Съден е за щети и получава втори пристъп. Ходи по психиатри и затъва все повече в невъзможност да си намери работа. Пише множество мейли до Michael Jackson Estate, за да моли да бъде назначен за хореограф на специален проект на Cirque du Soleil, посветен на Майкъл Джексън. В крайна сметка назначават друг. Уейд Робсън е бесен, даже е дал интервюта, че работи по представлението. Същата година (2011) излиза документалния филм на David Gest, продуциран от Universal Pictures ‘’Michael Jackson: The Life of an Icon’’, в който освен за пътя от Jackson 5 до супер успешната му солова кариера, основна тема е невиността на певеца по обвиненията в блудство с мамолетни.

Притиснат от безпаричие, озлобен от невъзможността да реализира мечтите на амбициозната си майка за успешна кариера, Уейд Робсън изведнъж си спомня колко много е бил тормозен от Майкъл Джаксън и решава да спечели едни лесни пари и да си оправи проблемите момчето. Всъщност балдъза му споделя свой сън, в който Уейд обвинява Джексън именно в това. И така през 2013 г. той подава иск срещу Michael Jackson Estate за 1,5 МИЛИАРДА долара.

Майкъл Джексън машина за пари.

Съдията отказва да образува дело, тъй като искът е заведен много след като деянието се е случило. Следващата година и пак през същия адвокат, който ползва и Уейд Робсън, е подаден иск за парична компенсация и от Джеймс Сейфчък, който разказва как като е разбрал за иска на Робсън изведнъж и той се сетил, че такива неща и на него са му се случвали. И неговият иск е отхвърлен. Същото се случва и през 2017 година. Сейфчук също като Робсън се чувства изоставен и заменен като любимец от други момчета. Той е първият мини Майкъл Джексън, благодарение на музиканта участва в знаменитата реклама на Пепси, обикаля света по време на турнето към албума ‘’Bad’’ и дори Джексън купува къща за цялото му семейство. Как да не те е яд, когато всичко това спира? Заради друго дете. Факт е, че Джексън е много привързан към Сейфчък, а когато майка му проявява загриженост, че синът ѝ  спи в леглото на Джексън, фризьорът на турнето отговаря:

’’Няма страшно, той си е едно 9 годишно дете’’.

И ето, това е разковничето! Майката на Уейд Робсън сама заявява в едно интервю, че Майкъл Джексън изживява чрез приятелството си с тези деца, липсващото му детство. Тя разказва как се бие с възглавници със сина ѝ Уейд, хапват пица, гледат филми или се забавляват в имението. Пребиван от баща си Джо, малкият Майкъл е заставян от съвсем малък да се труди, да пътува непрекъснато, заобиколен от възрастни. Тази травма той преодолява като си купува приятели на възрастта, в която най-много са му липсвали. Тъжно, но факт. За порасналите циници той е странен перверзник, който няма как да не прави мръсни неща в леглото си, когато спи с малки момченца. И защо да не изкарат пари покрай него.

Както и документалистът Дан Рийд, който не направи филм за най-отвратителния ДОКАЗАН педофил в Англия Джими Савил, който също вече е покойник, а рови костите на Майкъл Джексън. Просто тук има повече пари. И възможност за известност. И за пари.

Майкъл Джексън Уейд Робсън,и Джеймс СейфчъкНе е ли прекрачване на всички закони на журналистика да не дадеш думата по никакъв начин и на другата страна? Да оставиш 4 часа зрителите да натоварват психиката си с отвратителните фантазии на двама ЛЪЖЦИ! Да нападаш по най-долнопробен начин починал човек, който не може да се защити. Да се изявяваш като съдия и палач на музикалното му наследство, да обричаш трите му деца на години тормоз, да се опиташ да заличиш от лицето на земята една от най-значимите фигури в музиката, творила някога. Да обезмисляш благотворителните му и чисто човешки постъпки. Да се надсмиваш над защитниците на Майкъл Джексън и да насъскваш хунтата на социалните медии срещу всеки, дръзнал да го защити, пък било това Барбра Стрейзънд или Даяна Рос.

Всъщност причината за появата на игралния филм с участието на слабите актьори Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък е прозаична. Пари. А ето и някои факти,  които дават отговори, но не се обявяват в публичното пространство. Защо ли?
 1. Гражданско дело на Jackson Estate срещу AEG, сключили договор за 52 концерта с музиканта, за „неправомерна смърт“ на Майкъл Джексън е за 1,5 милиарда долара, 2010—2013 г.
 2. AEG заплашва и след това се опитва да дискредитира начина на живот на Майкъл Джексън по време на гражданското дело. Водещият адвокат на AEG е Марвин Пътнам.
 3. Съпругата на Марвин Пътнам е Кери Пътнам – Изпълнителен директор на Sundance Institute от 2010 г. и бивш кадър на HBO между 1987-2006 г.. Преди това работи успешно за Miramax.
 4. Дан Грийн е независим продуцент на документални филми, самопровъзгласил се за Hired Gun, тоест човек нает да лобира за кауза, с предишни, съмнителни проекти за HBO и Channel 4.
 5. Уейд Робсън внезапно променя защитата през целия си живот и възхваляването на Майкъл Джексън през 2012 г. след втората си нервна криза и поредица от финансови и работни проблеми, точно по време на делото JACKSON v AEG.
 6. Робсън стартира граждански иск за същата сума от $ 1,5 млрд. срещу Jackson Estate, по време на казуса Jackson срещу AEG.
 7. Срещу Сейфчък и и семейството му е предявен иск от бивши техни бизнес партньори, който те губят през 2013 г. като трябва да заплатят почти 1 млн. долара щети, които не могат да си позволят.
 8. Няколко месеца след загубата на това дело, Сейфчък се присъединява към Робсън и през 2014 г. използва същия адвокат и невъобразими измислици,за да подкрепи финансовите си претенции.
 9. Съдът отхвърля твърденията за подаване на искове поради давност ,както и невероятните, противоречиви причини за компенсацията.
 10. Робсън и Сейфчък обжалват решението на съда и призовават да се удължи срока на давност, като се опитват да достигнат до повече медии, за да окажат натиск на съдебната система при разглеждане на иска им по-късно тази година.
 11. HBO, Channel 4 и Sundance Institute одобряват и продават неоспоримата клевета на Дан Грийн, без доказателства за Майкъл Джексън, за да повлияе на търговската стойност на артиста и да принудят Jackson Estate да капитулира и се съгласи на извънсъдебно споразумение с двамата обвинители.
 12. Sundance, HBO и Channel 4 въпреки протестите на Jackson Estate пускат филма ‘’Leaving Neverland’’за глобално разпространение.

Уточнение: Изразеното в статията мнение е лично на автора и по никакъв начин от него не произтичат каквито и да било претенции към MMTV.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

2 thoughts on “Майкъл Джексън – Виновен до доказване на противното!

 1. Браво! Виждайки, че има хора, които защитават Майкъл Джексън се чувствам изпълнена с надежда, че ще успеем да изчистим името му от грозните лъжи! Продължавайте все така!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *