Какво трябва да знаем за продължението на Game of Thrones?

Какво трябва да знаем за продължението на Game of Thrones? | MMTV

Докато всички очакваме с нетърпение началото на новият и последен сезон на превърналия се в културен феномен и считан от за мнозина за най-добрият сериал на всички времена Game of Thrones, работата по продължението (или по-скоро предисторията) върви с пълна сила.

Game of Thrones може да приключи със сезон 8, но това не означава, че HBO е приключило с Westeros

От HBO са разработили цели пет варианта за спиноф като на един е дадена официална “зелена светлина” да бъде заснет в пилотен епизод.

Сценарият е написан от Джейн Голдман. Все още неозаглавеното шоу ще се рови дълбокото в минало на света на Game of Thrones, отговаряйки на някои от най-големите загадки.

Каква ще е основната история на Game of Thrones Spinoff?

Каква ще е основната история на Game of Thrones Spinoff?

Спинофът няма да е директна предистория на Game of Thrones, а по-скоро ще показва събитията по времето на митичната епоха на героите. Ето и официалното резюме на HBO:

Историята ще проследява събитията случващи се хиляди години преди историята от Game of Thrones. Тя ще покаже произхода на света от Златния век на героите в най-тъмните ѝ времена. Само едно нещо е сигурно: от ужасяващите тайни на историята на Вестерос до истинския произход на Белите бродници, от мистериите на Изтока до легендите за рода Старк… това няма да е историята, която си мислим, че знаем.

Какво означава “зелена светлина” за заснемане на пилотен епизод?

Предложението на Джейн Голдман за спиноф на Game of Thrones е получило „зелена светлина” за заснемане на пилотен епизод, но поръчка за пълен сезон все още няма. Това означава, че Goldman трябва да напише сценарий за епизода, който след това ще бъде заснет и по-късно прегледан от шефовете в HBO. Само ако пилотният епизод покаже нужното качество, HBO ще направи поръча за пълен сезон.

Game of Thrones също премина през подобен процес. Пилотния епизод бе сериозно презаснеман като бяха сменени актьорите в ролите на Daenerys и Catelyn Stark, преди да се получи това, което сега знаем като първия епизод от поредицата "Winter Is Coming".

Game of Thrones също премина през подобен процес. Пилотния епизод бе сериозно презаснеман като бяха сменени актьорите в ролите на Daenerys и Catelyn Stark, преди да се получи това, което сега знаем като първия епизод от поредицата “Winter Is Coming“.

Кой ще ръководи проекта?

Ако проекта се превърне в пълен сезон, Джейн Голдман ще играе ролята както на ръководител на проекта така и на изпълнителен продуцент заедно с автора на “А Song of Ice and Fire” Джордж Р. Мартин. Голдман е най-известена със сътрудничеството си с Матю Вон във филми като Kick-Ass, X-Men и Kingsman. Също така е написала адаптираните сценарии за The Woman in Black и Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Голдман и Мартин работят заедно по историята за spinoff серията като Винс Жерардис и Даниел Зелман също ще се присъединят към серията като изпълнителни продуценти.

Какво ще е заглавието на Game of Thrones Spinoff?

Засега няма официално заглавие на спинофа. Възможно е обаче поредицата да запази оригиналното заглавие Game of Thrones и да добави само подзаглавие. Например, Game of Thrones: The Age of Heroes, The Golden Age или Long Night (последният е предпочитаният избор на Мартин). От друга страна, проектът може да не иска да се обвърже толкова тясно с фразата Game of Thrones, тъй като това е заглавието на първата книга в “A Song of Ice and Fire” и се отнася пряко до политическите сътресения на царството.

Какво ще е заглавието на Game of Thrones Spinoff?

С оглед на това, че историята ще се развива хиляди години назад в миналото, още преди Седемте кралства, които тогава са били обединени под управлението на рода Таргариен, да бъде наречен спинофа Game of Thrones може да е малко неточно. В такъв случай шоуто може да има едно-единствено оригинално заглавие, което най-добре да отразява неговата основна линия.

Кога се очаква да е премиерата на Game of Thrones Spinoff?

Ако приемем, че спинофът на Играта на тронове бъде поръчан за пълен сезон, ще мине поне една година до премиерата. Като се има предвид, че последният сезон на Game of Thrones ще се излъчва сега (2019 г.), това предполага, че най-ранната дата, която бихме могли да очакваме е някога през 2020 година. Дори това може да е прекалено рано, знаейки колко заплетен и дълъг може да бъде процеса по заснемането на сериал от мащаба на Игра на тронове. И макар, че бюджетът на спинофа няма да бъде колкото на последните сезони на Game of Thrones все пак се очаква да бъде доста голям. По-реалистична дата за премиерата би била началото или средата на 2021 година. По последна информация снимките на пилотния епизод се очаква да започнат следващият месец (февруари 2019 г.).

Колко епизода ще има спинофа на Game of Thrones?

Колко епизода ще има спинофа на Game of Thrones?

Първите сезони на Game of Thrones имаха по десет епизода и е вероятно спинофа да следва подобен модел. Повечето сериали на HBO имат по-къси сезони от тези на ефирните и кабелни телевизии. Това предполага, и че този сериал няма да има сезони, които да са по-дълги от десет епизода. Също така като се има предвид, че този spinoff не се прави по роман или по серия от книги, няма гаранция, че историята, която Goldman и Мартин правят няма да се окаже само с един сезон. Това изглежда малко вероятно предвид темат на серията, но в този момент не се изключва възможността за ограничената серия (сериал от един сезон) последвана от повече такива спинофи на различна тематика.

Кои ще са новите герои на Westeros?

Първото име бе обявено в края на октомври. Това е номинираната за Оскар Наоми Уотс, за която е потвърдено, че ще играе водеща роля в спинофа. Уотс ще играе “дама от хайлайфа със скрита тайна“. Casey Bloys сподели, че нейнината героиня е само една от няколкото “много силни женски персонажа“, които ще се появяват в пилотния епизод.

“Това е ансамбъл, има мъже и жени. Джейн е много добър писател, ние не искаме да я ограничаваме до писането само на главни женски роли. В историята има изобилие от много сложни персонажи.”

Друго име, което бе потвърдено бе на актьорът от Poldark Джош Уайтхаус. Той също ще се появи в пилотния епизод в голяма роля, въпреки че детайлите на героя му се държат в тайна.

Кои ще са новите герои на Westeros?

От HBO потвърдиха имената и на други актьори, които ще бъдат с редовни роли в поредицата: Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX), Denise Gough (Colette, Apple Tree Yard), Jamie Campbell Bower (The Twilight Saga, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Humans), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties), и Toby Regbo (Medici: The Magnificent, The Last Kingdom, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald).

Какво ни остава освен да чакаме? А до тогава ще се наслаждаваме на последният и несъмнено грандиозен сезон на Game of Thrones, който ще започне на 14 април.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *