Документалният филм на HBO за TINA TURNER дебютира на 27 март

Документалният филм на HBO за TINA TURNER дебютира на 27 март

TINA на HBO, документален филм на режисьорите Dan Lindsay и T.J. Martin и Lightbox – продуцентската компания, основана от носителя на Оскар продуцент Simon Chinn и спечелилия Emmy® продуцент Jonathan Chinn, заедно с носителя на Emmy продуцент Diane Becker, е разкриващ и интимен поглед към живота и кариерата на музикалната икона Tina Turner. Филма чертае невероятният възход на певицата към ранна слава, персоналните и професионални борби в живота на Тина и още по-невероятното си възраждане като глобален феномен през 80-те години на миналия век.

Документалният филм дебютира в събота, 27 март (8:00 PM- 10:00 PM ET/PT) по HBO и ще бъде достъпен за гледане и по HBO Max.

Този откровен, динамичен разказ съдържа проницателни интервюта със самата Тина, заснети в родния й град Цюрих, Швейцария и също с най-близките й хора. Той също така включва доста непоказвани досега кадри, аудио записи и лични снимки, разказващи дълбока и увлекателна история за кралицата на рок-енд-рола в цялата й сложност.

През есента на 1981, борейки се да постигне значимост в кариерата си, Tina Turner провежда интервю с Carl Arrington, музикалния редактор на People Magazine. Пет години по-рано тя подава молба за развод с Ike Turner, нейн съпруг музикален партньор. Заедно те изкачват класациите и написват музикална история с хитовете си “A Fool in Love”, “River Deep – Mountain High” и “Proud Mary”.

Извън сцената изглеждаше, че имат добър брак и семеен живот.

Историята, която споделя с Carl, е искрен и мъчителен разказ на насилие и мъчение, от които е страдала по време на брака си, и смелото бягство, което предприема след години травма. Статията е първата от много такива, които ще затвърдят образа на Tina като оцеляващ, помагащ артист и да задвижи историята по завръщането на изключителната й и невероятна кариера.

Изгубила всичко освен името си при развода, Tina прекарва няколко години в Лас Вегас, пеейки в кабаретни клубове и появявайки се по различни телевизионни предавания. През 1983 г., на 44 години, тя записва албума “Private Dancer” само за две седмици и бързо се превръща в комерсиална сензация. Сингълът “What’s Love Got To Do With It” стана първия й и единствен неин хит стигнал до номер едно в класацията на Billboard.

Tina Turner

Излизането на “Private Dancer” и продажбите му ( над 12 милиона копия по целия свят ) циментира Tina като истинска супер звезда.

Тя е пяла с Mick Jagger в LiveAid, печелила е редица награди Grammy и е написала бестселър автобиографията  “I, Tina”. През 1988 г. Tina изпълнява пред рекордна публика от 180 000 души в Бразилия. През 1993 г. за живота й се прави филм с участието на Angela Bassett като Tina. Славата й расте, както и идентичността й като културен символ, превръщащ се във въплъщение на сила и устойчивост за феновете си. Насаме, тя се бори с описанието на ‘оцеляваща’, което оформя по-късните й  периоди в живота и кариерата с опити да се освободи от миналото.

В допълнение на зашеметяващите архивни кадри, документалният филм включва и интервюта с Angela Bassett; Oprah Winfrey; журналиста Kurt Loder, с който съвместно е писала “I, Tina”, драматурга Katori Hall, написал “Tina – The Tina Turner Musical”, бившият и мениджър и съпруг Erwin Bach и много други.

TINA стига до емоционален завършек с Tina Turner, която прави поклон по време на откриващата вечер на Бродуей мюзикъла, посветен на живота й. Подходяща лебедова песен за невероятно талантлив изпълнител, който смело разказва своята истина за домашното насилие и отказва да позволи на годините, пола и трудното минало да застанат на пътя й.

TINA е отпразнуване на огромния талант на Tina Turner, невероятно пътуване към глобална слава и утвърждаването и на обичан и уважаван артист и певец.
Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *