Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания

Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания

“Superpower” е новата песен на Рут и символичното супер начало за международната й кариера в Warner Music

От години българската музикална компания „Орфей Мюзик“ работи и полага усилия към привличане вниманието на световната музикална индустрия към дарованията на родната ни сцена. Най-накрая това стана факт! Чрез невероятната си дарба, харизма и професионализъм Рут Колева прави първата крачка и проправя пътя на българския талант към световна реализация.

По повод международната премиера на “Superpower” Рут Колева сподели:

“Чувството да подпишеш договор с мейджър лейбъл е наистина невероятно и е нещо, за което съм мечтала от много години, но на този етап от живота си чувствам, че това е важно не само за мен, но и защото може да отвори врати за много други млади изпълнители, които да последват примера. Всичко това се дължи на страхотната работа на нашия екип от Орфей Мюзик, които сбъднаха тази моя мечта и са неразделна част от всичко, което тепърва ще реализираме с Warner.”

Изключителната новина пристига визуално подкрепена с корица на Рут Колева за сп. ELLE и зашеметяващи кадри на фотографа Никола Борисов между страниците. Договорът с Warner Music е логичната стъпка за българката, след успехът й на световния музикален пазар като независим артист.

През последните години Рут Колева придоби международна слава с разпродадени концерти в Азия, представянето й като единствен участник от България, в музикалната програма на South by Southwest Conference & Festivals или ротацията й в най-авторитетните музикални платформи в Европа и САЩ. Великолепният Марк Ронсън не скри възхищението си от нея, а многохилядната й армията от фенове в социалните мрежи подкрепя всяка нейна стъпка.

С международно участие е и последния сингъл на Рут Колева:

Песента е  продуцирана от Декстър Рандал, работил с от Кендрик Ламар, Мери Джей Блайдж, Fifth Harmony. „Superpower” напълно разгръща потенциала на Рут, подготвяйки почвата за това, което със сигурност ще бъде дълга и плодотворна кариера.

Видеото на „Superpower“ е на Георги Пеев, който режисира “All The Guys” и “Wassup” , издадени от Орфей Мюзик, официален лицензиант на Warner Music за България.

Песента е изградена около омагьосваща, но минималистична продукция, която фокусира към неустоимият глас на Рут. Уверена и същевременно уязвима, тя предава посланието си за любов към себе си, по нейния дълбоко въздействащ начин.

Рут кани слушателите в дълбините на съзнанието си и не премълчава нищо

Характерният за Колева дрезгав шепот придава сладост на куплетите, изграждайки очакването за въздействащия припев:  “I’ve got the Power!”.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.