SIA скача от полилея на Марс

SIA скача от полилея на Марс
Талантливата австралийка Sia създава в партньорство с NASA новото си видео “Floating Through Space”.

SIA пусна музикалното видео на “Floating Through Space feat. David Guetta” в колаборация с NASA, за да отпразнуват предстоящия тестови полет на Ingenuity на Марс.

Видеото на SIA е забавно, жизнерадостно и пълно с интересни факти за мисията на хеликоптера.

Предстоящoто пускане от NASA на хеликоптера Ingenuity Mars е първия опит за контролиран полет на летящо устройство на чужда планета. Той е с големината на кутия за носни кърпички и тежи едва 1.8 кг. За създаването му е използвана операционната система LINUX и повечето от частите му могат да се намерят в магазина. Особено вълнуващо е случващото се с наследниците на братя Wright, тъй като на хеликоптера има плат от първия самолет в света, създаден от тях и полетял за 59 секунди над Северна Каролина на 17 декември 1903 г.

Снимка на първия самолет братя Wright
Снимка: Popperfoto | Credit: Popperfoto/Getty Images

Ingenuity е малък, но достатъчно здрав, за да издържи на ниските температури и последиците от честите пясъчни бури на Червената планета.

Той пристигна на 18 февруари в корема на марсохода Perseverance и се очаква да извърщи три полета, по 90 секунди всеки. Задачата му е да излети и кацне от едно и също място, като полета няма да бъде контролиран от човешка ръка.

За повече информация относно мисията, посетете https://www.nasa.gov/press-release/nasa-ingenuity-mars-helicopter-prepares-for-first-flight

Снимка: Popperfoto | Credit: Popperfoto/Getty Images

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *