В Монголия дали вали? – Оne shot видеото на NiB

В Монголия дали вали? - Оne shot видеото на NiB

“В Монголия дали вали?” Оne shot видео за новата песен на NiB: Now in Bulgaria

Авторският проект на Николай Бекриев – Заека от Анимационерите, има издадени вече пет сингъла с видеоклипове към тях и всеки един – открехва нова врата в любопитното съзнание на артиста, познат и като NiB: Now in Bulgaria. Роден в изолацията на пандемията през 2020, днес NiB порасна с още една песен. В Монголия дали вали? е абсолютното парти парче и открива летния сезон за танци на независимата алтернативна музикална сцена у нас.

Като всяка добра идея, и тази песен се появява в необикновен момент – докато Николай чете книга за Монголия от един френски пътешественик и разсъждава, че когато танцуваш и се чувстваш добре, има момент, когато нищо друго няма значение – включително и къде вали…. Така се раждат оригиналната музика и текст на майсторски продуцираната от Георги Станев – Гого песен

В Монголия дали вали?, в която може да се чуе и компютърно адаптирано медитативно пеене, наподобяващо типичното за монголската народна песен гърлено звукоизвличане.

Шестият сингъл на NiB е не само поредният експресивен звуков експеримент на артиста и неговия екип, но и визуална провокация с първото си one shot видео, дело на Стефка Николова и Васил Стефанов, с които Николай работи от самия старт на проекта. В него за първи път участват и музикантите, с които NiB свири и изпълнява песните си на живо – Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) – бас и Христо Костов (Hayes & Y).

Заснето на един дъх и след цял ден репетиции на апокрифна Projector Plus локация, любима и позната на всички артисти от независимото обединение на музиканти, видеото към В Монголия дали вали? е вече налично в YouTube канала на NiB: Now in Bulgaria.

Финансирането на аудиото и видеото е извършено по програма “Музикални инициативи 2021” на Национален Фонд “Култура”.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *