Събития, които си заслужава да посетите 25 ноември – 08 декември

Събития, които си заслужава да посетите 25 ноември - 08 декември

Понеже афиша на събитията е голям и информация дебне отвсякъде, в новата ни рубрика всяка седмица ще представяме най-интересното от столичната сцена… и изобщо всичко, което според нас си струва да посетите.

28 ноември 2019 г. 21:00 ч. City Stage | Голямото надпяване с Елена, Игор и Иван

ГОЛЯМОТО НАДПЯВАНЕ с Елена, Игор и Иван се завръща на сцената на City Stage. Игор и Иван са познати с едни от най-запомнящите се партита, случващи се в България. Шоумените, които всички знаят. И Елена Брусарска – вокалът, който изпя една от култовите песни в последните години “Захир“. Взривоопасната комбинация между тримата вече е изпробвана и е време да се превърне в традиция.

28 ноември 2019 г. 21:00 ч. City Stage | Голямото надпяване с Елена, Игор и Иван

Голямото надпяване” е концепция, която има за цел да провокира публиката. Елате и чуйте любимите си български и чуждестранни песни и ако сте си мислели, че не можете да пеете, сега е моментът да ви покажем, че НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА.

Едно по-различно парти, което НЕ е нито караоке, НИТО концерт. Скечове, танци и песни. Нови таланти. Известни изпълнители, които ще провокирате да изпълнят за първи път някои от най-сложните песни в световен мащаб. Гласове и гласища, които са способни на живо, абсолютно непредвидено и без репетиции да ви изненадат с невероятен пърформънс на сцената.

28 ноември 2019 г. 18:00 ч. Артгалерия НДК | „БРЕКЗИТ ФОРЕВЪР”

Артгалерия НДК ще посрещне изложбата „Брекзит форевър”, организирана от Съюз на българските художници (СБХ), секция „Карикатура”. Експозицията от над 40 произведения е вдъхновена от един от важните европейски въпроси – Брекзит. Официалното откриване на изложбата е на 28 ноември от 18:00 ч.

28 ноември 2019 г. 18:00 ч. Артгалерия НДК | „БРЕКЗИТ ФОРЕВЪР”

Сред 15-те български имена, чиито карикатури ще могат да видят почитателите на това изкуство в НДК, са Ивайло Цветков, Димитър Атанасов, Майя Чолакова, Никола Георгиев-Каьо, Анатоли Станкулов и други. Куратор на изложбата е Валери Александров. Освен творби на български автори в изложбата са бъдат включени и такива на артисти от Турция, Италия, Северна Македония и Румъния. Всички те ще представят своята интерпретация по въпроса за бъдещето на Обединеното кралство след Брекзит.

Вотът на националния референдум във Великобритания, който подкрепи британското напускане на ЕС с 52% на 48% през 2016 г. постави Великобритания пред серия от вътрешнополитически и външнополитически предизвикателства. Последваха сложни преговори, свързани с условията на излизане на Великобритания от ЕС, които доведоха до трудно извоюване на сделка и до сериозна политическа криза в самата Великобритания. Намерението на британския премиер Борис Джонсън да бъдат проведени предсрочни избори на 12 декември, ще се осъществи, а той от своя страна обещава сделката за Брекзит да бъде реализирана до Коледа. Дали това ще бъде пореден епизод от великобританската сага или този път Обединеното кралство наистина ще напусне Европейския съюз на фона на полюсните настроения на своите граждани?

Изложбата може да видите всеки ден от 29 ноември до 10 декември между 11:00 и 18:00 ч. в Артгалерия НДК. Входът за посетители е свободен.

30 ноември 2019 г. 20:00 ч. Зала 1 НДК | Орлин Горанов и фънк формация Акага

30 ноември 2019 г. 20:00 ч. Зала 1 НДК | Орлин Горанов и фънк формация Акага

На 30 ноември от 20:00 часа един от най-емблематичните гласове на българската музика – Орлин Горанов, ще завладее сцената на НДК заедно с фънк формацията Акага. В зала 1 ще чуем най-популярните песни на любимеца на няколко поколения, поднесени по един различен, модерен и смел начин. Големият концерт-спектакъл „Споделено“ ще представи и изключителните певици от Трио Тринити, щрайх квартета Destiny Quartet и още редица интересни гост музиканти.

02 декември 2019 г. 20:00 ч. City Stage | Смях с кауза * Благотворително stand-up comedy шоу

Inside Joke Stand-up Comedy и Заедно в час / Teach for Bulgaria ви канят на благотворително стендъп шоу този декември!

02 декември 2019 г. 20:00 ч. City Stage | Смях с кауза * Благотворително stand-up comedy шоу

В рамките на час и половина ще се смеем до плач докато набираме дарения за фондация “Заедно в час” с едни от най-забавните хора в България!

Вход-дарение: 12 лв.

За резервации можете пишете на City Stage или events@citystage.bg
Телефон: (+359) 886 988 688

03 декември 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Ratio представя: Смъртта на звездите

Звездите, както хората, се раждат, живеят и умират. На повечето звезди им отнема милиони години, за да изгорят резервите си – главно от водород и хелий. В зависимост от тяхната маса те завършват житейския си път по различен начин, често експлозивно. Но какво остава (или не) след смъртта на една звезда?

03 декември 2019 г. 19:00 ч. City Stage | Ratio представя: Смъртта на звездите

Това, което остава на тяхно място и около тях, наричаме остатъци от свръхнови или планетарни мъглявини. Както след смъртта при хората остават тленни останки, така и при звездите, подобни по размер на нашето Слънце, остава “оголено ядро“, което наричаме бяло джудже. При най-масивните пък остават свръх-компактните обекти, познати като черни дупки и неутронни звезди. Тези екзотични обекти ни помагат да разберем по-добре развитието на звездната еволюция в нашата галактика и появата на звезди като нашето Слънце и планети като нашата Земя.

Каква може да е връзката между смъртта на една звезда и появата на новородена звезда на другия край на галактиката? От къде идват елементите, които намираме днес на Земята и в нашите тела? Това са само част от темите, на които ще обърнем внимание, докато разглеждаме красивата и трагична история за това как умират звездите.

Вход: свободен

05 декември 2019 г. 22:00 ч. City Stage | Glitter Party Like No Other Invitation only

Thursday Night Live Special Edition! Let’s PARTY! Let’s get GROOVY!

Ексклузивно парти САМО С ПОКАНИ
Ще успеете ли да се уредите с такава?
Попитайте на място в клуба или на тел. 0886988688. За групи от минимум 20 души.

05 декември 2019 г. 22:00 ч. City Stage | Glitter Party Like No Other Invitation only

На сцената ще се качат :
Христина Нейкова – вокал
Мартин Костадинов – вокал
Юлиан Янев – пиано
Георги Марков младши – барабани
Щерион Пилидов – китара

Това, което ще носят със себе си, са само хитове,
Така че… Пригответе се за танци. И много блинг-блинг изненади! Защото това е GLITTER PARTY LIKE NO OTHER!

07 декември 2019 г. 18:30 ч. Театър Азарян | #LOVESOFIA на английски език

Театър Азарян ще посрещне премиерата на първото в София театрално представление изцяло на английски език #LOVESOFIA по сборника с разкази #LIVEFROMSOFIA. Спектакълът ще заведе зрителите на вълнуваща и по-различна разходка из столицата, разкривайки култовите софийски персонажи и техните завладяващи истории. Премиерата е на 7 декември от 18:30 ч.

07 декември 2019 г. 18:30 ч. Театър Азарян | #LOVESOFIA на английски език

Представяйки една любовна история през погледа на истинските софиянци, представлението поставя фокус и върху това кои всъщност са тези “истински” софиянци. 5 местни гида ще се опитат да дадат отговор на този въпрос, а тяхната задача е да накарат публиката да се наслади на града, на онези малки моменти, които всеки един споделя с любимия човек, тук и сега… в София.

Режисьор на спектакъла е Никола Стоянов. Драматургията е дело на Александър Шпатов и Александра Генова. Сценографията е на Теодор Киряков. Участват Анна Симова, Боян Петров, Весела Петрова, Светла Рангелова и Станислав Кертиков.

#LOVESOFIA ще накара зрителя да усети по нов начин приятелството и любовта, да изживее София… с любов. Софианци и гостите на столицата ще гледат спектакъла още и на 8 декември от 18:30 ч. и на 21 декември от 18:00 ч.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *