„Европа в капки поезия“ представя Белгия | Lara Fabian – Je t`aime

„Европа в капки поезия“ представя Белгия | Lara Fabian – Je t`aime
Няма по-подходяща песен, с която да представим Белгия в проекта „Европа в капки поезия“

„Je t`aime“ на Lara Fabian е една от най-романтичните песни, създавани някога.

Подканваме ви в този ден да припомните на половинките си, че ги обичате като ги поздравите с тази прекрасна песен.

Lara Fabian е родена на 9 януари 1970 година в Етербек, Брюксел. Тя е единствено дете на Пиер Крокаерт и Мария Луиза Серио
Lara Fabian

Lara Fabian е родена на 9 януари 1970 година в Етербек, Брюксел. Тя е единствено дете на Пиер Крокаерт и Мария Луиза Серио. Родителите ѝ забелязват таланта ѝ в ранна детска възраст. Когато малката Lara е на 8 те я записват в Кралската консерватория в Брюксел.

Lara Fabian започва своята музикална кариера в средата на 80-те години, като през 1988 година представя Люксембург на конкурса Евровизия и се класира 4-та

През 1990 година Лара се установява в Монреал (Канада). Към средата на 90-те години добива популярност след, което успехите започват да валят. Звездата има зад гърба си 14 албума продадени в над 20 милиона екземпляра както и 7 световни турнета.

Песента Je t`aime е част от третият ѝ студиен албум Pure издаден през 1996 г., който за по-малко от две седмици той добива платинен статус.

Lara Fabian е не само силна и красива жена, певица с неповторим глас, но тя може да пее на 9 езика – френски, английски, испански, португалски, италиански, иврит, фламандски, немски и руски.

Лара Фабиан е любимка на българската публика и за пореден път ще ни достави емоционално пиршество с концерта си на 16 декември 2019 г. в зала Арена Армеец. Ще се видим там!

Топ 10 факти за Белгия:
  1. Брюксел е столицата на Европейския съюз и НАТО и в града са разположени над 120 международни правителствени организации и около 1400 неправителствени структури.
  2. Белгийският свещеник и физик Жорж Леметр е първият предложил през 1927 г. Теорията за големия взрив, според която Вселената е създадена след избухване на малък супер атом.
  3. Белгия държи първенството в световен мащаб на най-много пътища и ж.п. линии спрямо територията си. Тя е страната и с най-много автомобили на квадратен метър след Япония и Нидерландия. Заради многото светлини, белгийската магистрала е единственият обект направен от човека, видим от Космоса през нощта.
  4. Най-високата точка в страната е Сигнал-де Бутранж (Signal de Botrange) – 694 м.
  5. Границите между Белгия и Нидерландия са толкова преплетени, че една сграда може да се намира едновременно и в двете държави.
  6. Белгиецът Адолф Сакс изобретява саксофона през 1840г.
  7. Въпреки малката си територия Белгия е дала на света немалко таланти, като бароковият художник Рубенс, известен с пищните форми на жените в картините му, писателят Жорж Сименон, автор на криминалните романи с главен герой Иснпектор Мегре, актьорът Жан- Клод Ван Дам, наричан ‘’Мускулите от Брюксел’’, холивудският секс символ Одри Хепбърн, увековечена в ‘’Закуска в Тифани’’, родена с името Еда ван Хемстра Хепбърн – Рустон и разбира се може би най-известният детектив Еркюл Поаро, измислен от Агата Кристи с рождено място Белгия.
  8. Любимото на някои, а за други трудно за хапване, но много полезно Брюкселско зеле, се отглежда в Белгия именно в района около Брюксел от 400 години.
  9. Полемиката около точният брой на произвежданите в Белгия бири продължава, но се предполага, че са повече от 800 вида. Годишно се консумира около 150 литра бира на човек.
  10. Кой не е опитвал от прочутия белгийски шоколад! В страната се произвеждат 220 000 тона шоколад годишно. Това прави по 22 кг шоколад на човек. За щастие не само белгийците могат да му се наслаждават. Брюкселското международното летище държи първенството по най-големите продажби на шоколад в света.

 

„Европа в капки поезия“ е част от програмата “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”

 
Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *