„Европа в капки поезия” представя Малта | Red Electric – Young again

„Европа в капки поезия” представя Малта | Red Electric – Young again

Влажен въздух, наситен с аромат на кафе, много слънце и навсякъде море. Това наричаме средиземноморска магия, малтийска.

Музиката на Малта не е много популярна у нас, а всъщност на острова има много таланти в музикалната индустрия. По тази причина ние избрахме групата Red Electric, с която да представим островната държава в проекта „Европа в капки поезия”.

Групата „Red electric” е сформирана през 2008 г. и е една от най-популярните малтийски групи през последните 10 години

Всичко започва в гимназията…

Още в училище петимата гимназисти Joe, Pete, Ivan, Aleandro и Robert са превръщали междучасията в мини концерти.

Още в училище петимата гимназисти Joe, Pete, Ivan, Aleandro и Robert са превръщали междучасията в мини концерти. Вече повече от 10 години те работят заедно и се раздват на успехите си. А след 9 месеца работа в студиото миналата седмица излезе и новият албум на групата.

Членовете на Red electric споделят, че обичат да пишат текстове с дълбоки послания, които да изразяват тяхното търсене за смисъла на живота. Напоследък парчетата им са с директни послания и изразяват ежедневието на хората и техните фенове.

Една от най-популярните песни на малтийската банда е „Young again”. Песен за носталгията по младостта. Ние ви призоваваме да си пуснете парчето и да цените младостта си, а по-възрастните пък имат възможност да си припомнят топли спомени от младежките години.

Те самите се представят така:

Joеработохолика, Peteперфекциониста, Ivanшегаджията, Aleandroдетето чудо и Robertмашината.

Според тях най-голямото им постижцение е това, че все още са заедно и вече 10 години актовно създават музика. А ние им пожелаваме поне още 10 години!

Любопитни факти за Малта
  1. Малта е сред най-малките и най-гъсто населените страни в света.
  2. Знаете ли, че ако престоят ви в Малта продължи една година, ще можете да посещавате по една църква всеки ден? Точно така, броят на храмовете на острова надвишава 365.
  3. В продължение на 2 века арабите управлявали на острова. Това може да се познае и по арабските елементи, които има в малтийския език.
  4. Малта няма данък върху собствеността. Държави като Дубай, Монако, Бахрейн и Израел са някои от другите страни, които също не събират данъци върху собствеността.
  5. В островната държава няма хълмове, които да са по-високи от 300 метра.
  6. Пролетният лов в Малта е легален. Правителството на страната е наложило ограничения, но не забранява лова, тъй като той е традиция за жителите на острова.
  7. Климатът в Малта е изключителен, а местните жители се радват на над 3000 часа слънцегреене всяка година. Това прави острова идеална дестинация за почивка през всеки един сезон на годината.
  8. Малта се радва на едни от най-чистите води в света, които са идеални за гмуркане. Почитателите на водния спорт могат да се насладят на красотата на уникалните рифове, да изследват отдавна потънали кораби и разрушени самолети около бреговете на Малта и да изживеят едно незабраимо приключение.

 

„Европа в капки поезия“ е част от програмата “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”

 
Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *