„Европа в капки поезия“ представя Кралство Нидерландия | Anouk – Nobody’s Wife

„Европа в капки поезия“ представя Кралство Нидерландия | Anouk - Nobody’s Wife
Anouk Teeuwe, позната с артистичния си псевдоним Анук, е едно от най-разпознаваемите и уважавани имена от музикалната сцена на Нидерландия

Родена е в Хага на 8 април 1975 г. и има доста проблематично детство.

На 14 години бяга от дома си и живее по приемни семейства. Експериментира с наркотици, а музиката я спасява от още по-големи проблеми. Наследява любовта към музиката от майка си, която е блус певица. На 15 години пее за първи път пред публика и живее от хонорари от сватби и партита, на които пее с групата си Shotgun Weddings.

Има доста сложни отношения с мъжете в живота си и е майка на 6 деца от няколко бащи.
Anouk с шестте ѝ деца – Benjahmin Kingsley (2002), Elijah Jeramiah (2003), Phoenix Ray (2005), Jesiah Dox (2010), Sion Jethro (2014), Jelizah Rose (2016) и съпруга ѝ Dominique Schemmekes

Има доста сложни отношения с мъжете в живота си и е майка на 6 деца от няколко бащи. Определено е независима жена и тя го заявява гордо в най-големия си хит “Nobody’s Wife” (Ничия Жена).

Песента излиза през 1997 г. като втори сингъл от албума “Together Alone”

Записана е в Белгия и издадена в Нидерландия като CD сингъл. Превръща се в тотален хит и достига до челни позиции в класациите в родината си, Норвегия и Швеция. После превзема останалата част от Европа и ефира на България, като достига до феновете чрез видеото, завъртяно от телевизия ММ.

Следва неуспешен опит за кариера в САЩ, за да я видим по-късно като представител на страната си в конкурса на Евровизия през 2013 г. Там тя участва с песента “Birds“, като се класира на 9 място на финала. Това се приема за огромен успех, тъй като е най-доброто класиране за страната от 14 години. Следва покана през 2015 да бъде жури в “Гласът на Холандия“.

Анук има издадени 12 студийни албума, като последният излиза през 2018 г. и е първият изцяло на холандски език. Той достига до номер 1 в холандския Top 100.

Анук има издадени 12 студийни албума, като последният излиза през 2018 г. Той е първият албум изцяло на холандски език като достига до номер 1 в холандския Top 100.

Нека сега си припомним 10 интересни факти за Кралство Ниделандия, една малка страна с изключителни постижения във всички сфери на науката, културата и обществото
  1. Името ѝ буквално означава “ниска земя“. Причината е факта, че 21% от територията ѝ е под морското равнище. Холандският комплекс за защита от наводнения Dutch Delta Works е най-големият в света, а хидроинжинерите на кралството са признати за  едни от най-добрите.
  2. Навсякъде в Кралство Ниделандия водата за пиене е без вредни химически примеси.
  3. В страната се намират и най-голямия брой в света на компании и организации, занимаващи се с подобряване качеството на живот, над 350 в радиус от 240 км.
  4. Нидерландия е на първо място в света по използване на интернет – около 94% .
  5. Повече от 87% от холандците на възраст над 15 години говорят отличен английски език. А 77% от тях се справят прекрасно и с немския.
  6. Лидер е в производството и търговията с цветя, семена и луковици, като на година изнася 4,3 милиарда луковици на лалета и 4,6 милиарда зеленчуци.
  7. Холандски компании са изобретили CD, DVD, Wi-Fi и Bluetooth. Понякога ни се иска обаче да не бяха…
  8. Всяка година в каналите на Амстердам попадат над 15 000 велосипедa, а изчислени в километри велоалеите в страната съставляват 35 000 км. Особено внимавайте да не се разхождате по обозначените за колела места, ако ви е мил живота.
  9. Разрешено е пушенето на леки наркотици само вътре и пред кафетата, с разрешително за такава дейност. Ако дори помиришат трева в хотелската ви стая ще имате солена глоба.
  10. Холандците са най-високата нация в света – средната височина на мъжете е 182 см, а на жените 170 см. Интересно, че този феномен се наблюдава през последните 100 години.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *