ЯВОРЕ, ХИЧ И НЕ СИ ПОМИСЛЯЙ ДА СИ ТРЪГВАШ!

Явор Захариев, вокал на Gravity Co, се бори за живота си в Пирогов

ЯВОРЕ, ХИЧ И НЕ СИ ПОМИСЛЯЙ ДА СИ ТРЪГВАШ!

Новината, че Явор, вокала на най-добрата българска електрoнна инди група Gravity Co., е открит от свои близки в дома си в безпомощно състояние, облян в кръв, обиколи медийното пространство на България. Започнаха догадки какво се е случило, от полицията засега няма официално съобщение, но една от версиите е свързана с дългогодишната му борба с наркотиците.

Известно е, че преди време, подкрепен от близките си, той се лекува 3 години в комуна в Хърватия и споделяше, че вече е преборил зависимостта си и иска да се върне към любимото си занимание – музиката.

Каквото и да се е случило, фактът е, че талантливият глас на една от най-стойностните БГ групи е с опасност за живота. Точно в деня на поредният концерт след завръщането на Gravity Co. през миналата година. Припомняме нашият разговор с Явор и момчетата от бандата преди първото им излизане на сцената.

На Фейсбука на клуб Terminal 1, където снощи трябваше да пее Явор с групата си бе публикувано следното съобщение:

Има вече и идея част от сумата на върнатите билети да се използва за лечението и възстановяването на Явор Захариев.

Екипът на телевизия ММ се присъединява към пожеланията на всички фенове, колеги и приятели на музиканта, за добър изход от създалата се критична ситуация и сме готови да помогнем при евентуална кампания в помощ на Явор.

Яворе, имаме нужда от теб и музиката ти! Върни се по-силен от преди!

Gravity Co. music group

ЗА GRAVITY Co.:

Група Gravity Co. е създадена през 2001 г. в София, като проект, свързан с компютърната игра Trans.

Първият им сингъл ‘’Awake’’ излиза през 2002 г. и е придружен със запомнящо се видео с модерна арт визията. Вторият им сингъл ‘’Mr. No One’’ се появява в седмичната компилация на звукозаписната компания BMG редом с Carlos Santana и Christina Aguilera.

Признание идва и от самия Bill Withers, който дава своето разрешение за запис  и излизане на кавър на класиката ‘’Ain’t No Sunshine’’. През декември същата година се появява и дебютният им албум ‘’U’’, който моментално получава признанието на фенове и критика.

През юли 2004 г. видеото към пилотния сингъл ’’ Wings’’ от втория им албум, се превръща в първият клип на българска група завъртян по MTV и остава 13 седмици в World’s Chart Express.

На Наградите на телевизия ММ през 2006 Gravity Co печелят статуетката за ‘’Най-добра рок/алтернативна група’’ за парчето ‘’What I want’’. Следва видеото към песента ‘’Empty World’’, което става едно от най-хитовите им парчета. На 6 октомври 2006 г. групата прави промоция на третия си албум ‘’Mixedup’’ с 3D шоу пред 3000 фена в столичната зала ‘’Христо Ботев’’.

През 2008 г. на ММ Наградите на Десетилетието Gravity Co. имат цели 5 номинации в различни категории и си тръгват с престижните ‘’Група на Десетилетието’’ и ‘’Поп/Денс Албум на десетилетието’’. През годините Gravity Co. са една най-награждаваните групи на най-престижните награди за музика в България, тези на телевизия ММ. Те получават общо 8 статуетки.

Следва раздяла с Явор като вокал и години на променлив творчески успех за групата.

Gravity Co. се завръщат след години прекъсване на активна дейност с два концерта през февруари 2018 г. по покана на Мартин Михайлов от клуб Терминал 1. Те са толкова успешни, че момчетата заедно с Явор Захариев стартират отново изявите си.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *