Заека от Анимационерите с изненадващ авторски проект

Николай Бекриев от Анимационерите с нов проект | MMTV Online
Претенция, неукротимо въображение, дръзки звукови експерименти и текст, текст, текст…. това е NiB!

Николай Бекриев, познат като Заека – китарист и основна движеща сила в Анимационерите и Palma Minuta, представя: NiB:Now in Bulgaria.

Нестандартният авторски проект на артиста, текстописец Николай Бекриев се оформя в средата на социалната криза на 2020, която му дава категорично творческо ускорение. NiB изпълнява личната философия на автора – да изненадва, да носи смисъл, послание и удоволствие. В него той свири на всички музикални инструменти, пее и е автор на текста, музиката и аранжимента.

Първият сингъл на NiB e Ядрено любопитен резонанс и е смел музикален експеримент с дръм машини, които работят през китарни ефекти.

NiB е много повече дигитален отколкото аналогов проект, но напълно естествено и рязко се влива в кръвта на всеки, който го чуе. Текстът на Ядрено любопитен резонанс е писан на един дъх и е поетично обследване на човешкото тяло и съставните му молекули с многозначителен, интуитивен рефрен, отворен за интерпретации.

Видеото към първия сингъл на проекта NiB Ядрено любопитен резонанс е дело на режисьорския тандем Васил Стефанов и Стефка Николова. Те споделят, че работата с Николай Бекриев не само е довела до вдъхновяващ и смислен резултат, но и e превърнала заразителното парче в част от техния личен плейлист завинаги.

Любопитни ли сте вече? Пробвайте, може и да ви се получи!

Официалният видеоклип на Ядрено любопитен резонанс можете да гледате в телевизия ММ. А всичко, което ви интересува за NiB:Now in Bulgaria и следващите му проекти може да откриете ако го последвате:

@Facebook NiB

@Instagram NiB

@Spotify NiB

@Soundcloud NiB

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.