Web Report 2021 очаква своите победители

Web Report 2021 очаква своите победители
Web Report 2021 e в разгара си – конкурсът за добра журналистика стартира през февруари и вече получи множество кандидатури за най-добро авторско попадение в тазгодишното си издание.

Авторите имат още месец, в който могат да участват и да изпращат своите материали. Предвид интересните за журналистите времена, в които ще се намираме и в оставащия месец до края на конкурса, прогнозираме, че ще имаме доста актуални теми, напомнят за крайния срок за участие организаторите Dir.bg.

До 17 май журналистите могат за изпращат своите материали в различните категории – Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. Web Report 2021 дава още една възможност за участие на кандидатите – изключително актуалния жанр Подкаст.

Компетентното жури, което ще оценява журналистическите материали вече работи по тях, а надпреварата впечатлява с разнообразие от теми и автори. Сред водещите имена в българските медии, заети с отговорната задача да ги оценяват, са представители на телевизии, радио, печатни и онлайн издания, журналистически организации и бизнеса.

 

Сред професионалистите с тежка дума в Web Report 2021 са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Евгения Атанасова – Тенева (продуцент и водещ в БНТ), Антон Хекимян (Директор „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV), Методи Владимиров (продуцент и водещ в NOVA), Ива Дойчинова (директор на Радио „София“, БНР), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. Редактор на сп. „Мениджър“), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Анна Заркова (Журналист и писател, Главен секретар на СБЖ), Ваня Николова (Журналист, сценарист),  Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните журналисти в България), Евгени Димитров (Основател на агенция „Булфото“), Илияна Захариева (Директор „Корпоративни комуникации”, А1).

Web Report е утвърден конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти в бурно развиващата се информационна среда. Краткото послание на тазгодишното, четвърто издание е „Когато авторите говорят с факти“ и дава най-пълна представа за основните изисквания към материалите – достоверност, обективност, източници на информацията.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия.

Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото, видео и подкаст публикации със специални награди. На церемонията по връчването на наградите по традиция ще бъде обявена и наградата „Млад автор“.

Одобрените за участие журналистически материали се публикуват в специалната категория „Участници“ в сайта на Dir.bg https://webreport.bg. Също там може да бъде намерена още информация за конкурса и пълните изискванията към материалите. Подробности и във Фейсбук страницата https://www.facebook.com/webreportdir.bg.

Изисквания и допълнителна информация:

За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 17.02.2020 – 17.05.2021 г.

Конкурсът вече е отворен за участие и заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл webreport@webreport.bg.

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. на 17.05.2021 г.

Генерални партньори на конкурса са A1 и Dundee Precious Metals.

Web Report се провежда с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти.

Медийни партньори на конкурса са телевизия ММ,  БНТ, БНР, bTV Media Group, NOVA, списание „Мениджър“, и агенция „Булфото“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *