Започва седмото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report

Започва седмото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report

В седмото издание на конкурса елитно жури от журналисти отново ще отличи най-добрите материали в българското уеб-пространство

И тази година конкурсът дава трибуна на най-добрите материали в българското уеб-пространство. Целта отново е да се откроят авторите, които работят с факти и създават качествено съдържание, и да се отличат историите, оставили следа отвъд ежедневните медийни информации.

Журналистите, които през изминалата година успяха да приковат общественото внимание с важни за хората теми, дават добрия пример в родното онлайн пространство. Всички те могат да дадат своите предложения в платформата webreport.bg, като поставят материалите си още веднъж на дневен ред, за да бъдат оценени от компетентното жури от журналисти от конкурентни медии и изявени професионалисти в сферата на комуникациите.

Журито на седмото издание на Web Report и тази година е в състав:

Кирил Вълчев ( генерален директор на БТА )

Евгения Атанасова ( журналист и продуцент, БНТ )

Анна Заркова ( журналист и писател )

Ива Дойчинова ( програмен директор на Радио “Фокус” )

Владимир Жеглов ( основател на Dir.bg и почетен председател на журито )

Методи Владимиров ( водещ и продуцент, NOVA )

Ваня Николова ( журналист, сценарист )

Оценката си за материалите ще дадат и:

Владимир Йончев (главен редактор на OFFNews.bg), Найден Тодоров (председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Ирина Велева (главен редактор “Мениджър Нюз”), Евгени Димитров (основател на агенция “Булфото”), Илияна Захариева (директор “Корпоративни комуникации”, А1), Николай Петров (старши редактор и водещ на програма “Хоризонт”, БНР) и Александър Попов (главен редактор на Dnes.bg).

Към добре познатото жури се присъединява и журналистът на bTV Новините и водещ на знаковото обзорно актуално предаване “120 минути” Светослав Иванов.

Отличени ще бъдат най-добрите материали в категориите Общество, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт, Истински истории. Специални награди ще бъдат връчени и за най-впечатляващите Фото и Видеорепортаж, Подкаст, както и в категорията “Млад автор”. На церемонията по връчването на наградите ще бъдат обявени и специалните награди за журналистическо майсторство на журито.

Изисквания и допълнителна информация за участие:

  • Конкурсът е отворен за участие в периода 7 февруари – 30 април 2024 г.
  • Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в категория “Участници” в сайта на конкурса, където може да бъде намерена и пълната информация за него, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.
  • Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report.
  • За да бъдат одобрени материалите за участие в седмото издание на Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 07.02.2023 – 30.04.2024 г.

Повече информация за конкурса може да намерите в сайта на Web Report.
ММТV е медиен партньор на инициативата

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *