Ед Шийрън обра наградите на Billboard Awards 2018

Може би за никого не е изненада, че Ед Шийрън обра наградите на Billboard Awards 2018, които се проведоха в Лас Вегас

А те са точно 4. За най-добър изпълнител, най-въртян по радиото артист, най-много продажби на песни и най-добър артист в класацията Билборд Хот 100. Изненадата на вечерта беше обаче почитта, която отдадоха на Авичи, чиято неочаквана смърт преди месец остави в потрес неговите близки, фенове и колеги. Водещата на церемонията Кели Кларксън не пропусна да изкаже своето мнение относно поредната стрелба в училище в Тексас, при която загинаха 10 души. Към нея се присъединиха Шон Мендес и Калид. Заедно с хора на гимназия Дъглас те изпяха песента ‘Youth‘ в памет на всички деца, загинали по този начин. Специално участие на церемонията имаше Ариана Гранде, която изпя песента си No Tears Left To Cry. Нейната първа песен след терористичната атака в Манчестър Арина.

Започна конкурса за избор на 6 песни, които да представят България в първата “Книга на песните на ЕС”

В номинацията са включени 56 български песни. Разпределени в категориите: “Природа и сезони“, “Свобода и мир“, “Песни за любовта“, “Песни за вярата“, “Народни песни” и “Детски песни“. В избора на песен могат да участват всички, а крайният срок за това е 18-ти юни. Планира се първото издание на книгата да излезе на 9-ти май 2019г. – Денят на Европа. В него ще се съдържат избраните 168 песни в две колони. На родния език и на английски. Печалбата от това издание ще се използва за финансирането на второ, в което всички песни ще бъдат преведени на 24те официални национални езика на общността. Всеки от вас, който иска да гласува, може да го направи в официалния сайт на книгата – eu-songbook.org

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *