Вяра Панталеева – Вокална група Мики Маус – #liatnaistoria

Вяра Панталеева на гости в #HASHTAG

Тя ще ни разкаже за новата “лятна” песен на вокална група Мики Маус, която всъщност не е лятна… За да разберете за какво става въпрос, пуснете видеото или продължете да четете.

Ванеса: Здравейте! Аз съм Ванеса, а вие сте сте с предаването #HASHTAG! На гости този път съм поканила Вяра Панталеева. Здравей, много ми е приятно!

Вяра: Здравей! И на мен ми е много приятно!

Ванеса: Как се чувстваш в Парк Център София? Щях да кажа в студиото ни, но още нямаме такова.

Вяра: Изключително се чувствам във вашето студио.

Ванеса: Днес сме поканили Вяра, защото искаме да ни разкаже за новата песен на детска вокална група (двете в един глас) Мики Маус, йееее! Кажи ни какво е общото между теб и тази група?

Вяра: Общото е, че аз я създадох.

Ванеса: Значи имате много общо?

Вяра: Много общо, да. Имах много голямо желание да работя с деца. Комбинирах това, което обичам и мога – музиката, с това, което искам и се получи вокална група Мики Маус. А и вече втора година работя с по-големи деца, т. нар. Тийни Мауси от 11 до 18 годишна възраст и всъщност тази песен е тяхната песен. За нея се обърнах към Явор Велчев, който беше един от последни участници на Гласът на България, така доста се открои в този музикален формат. Помолих го да напише песен за моите тийнеджъри и той реагира супер бързо. Прати ми демо още същия ден, в който говорих с него. Беше нахвърлил куплет с китарка, хареса ми посоката, в която беше тръгнал. Беше прекрасно като… летен ден, ама си викам „абе, с това лято, през тая зима, не знам как ще ни се получи”, но…

Ванеса: А вие още от началото ли мислихте, че песента ще излезе по това време на годината?

Вяра: Ама то всичко се случи толкова бързо, че ние въобще не можехме да мислим. Ние просто действахме. Това се случи някъде през октомври, аз исках да го пусна някъде на 10-15ти ноември и просто действахме. Аз довърших текста и всъщност текстът е на нас двамата. Аз довърших това, което той беше започнал. И се получи една лятна история.

Вяра: Кръстих я нарочно история, за да може по някакъв начин да стане ясно, че все пак е било през лятото, но се разказва вече през есента и зимата. Бидейки в тези среди, съм наясно, че летните песнички и хитове през зимата са малко по-трудно смилаеми от медиите. Но така се получи… Аранжиментът е на Петър Рангелов . Искам да благодаря на Любо Цанков за клипа. И разбира се, на моуте тийнейджъри . На Явор Велчев много благодаря, защото той постъпи супер професионално с много голямо внимание, много голямо отношение към моите деца, с вокали, занимава се с тях, идва заедно с тях да пее и да ги научи, да им помогне да си научат вокалите. И въобще много голямо благодаря на всички, които участваха в този процес и това създаване.

Ванеса: А къде може да намерим песента? Вече е пусната предполагам?

Вяра: В Youtube могат да я видят нашите приятели, почитатели и евентуално всякакви нови такива. И в нашата страница, от където могат да си изтеглят самото аудио.

Ванеса: Ако някое дете иска да се запише в твоята вокална група, какъв е пътят?

Вяра: Много зависи колко е голямо детето. Аз имам деца от 4 до 18 годишна възраст.

Ванеса: А по-големи деца приемаш ли? (Ванеса визира себе си)

Вяра: Приемам. Стига да искат да пеят и да имат желание. Истината е, че с големите деца е доста по-приятно от гледна точка на това, че те вече знаят какво искат и много осъзнато идват, много осъзнато се трудят. Докато с малките деца е доста доста по-трудно, но пък много приятно, защото те седят и ме гледат така в очите (показва) и ми обясняват колко много ме обичат, само ме гушкат, а големите не се хвърлят така да ме прегръщат. Така че и с едната и с другата възраст има предимства.

Ванеса: Имаш ли си свои любимци?

Вяра: Всичките деца си ги обичам. Нямам любимци, защото не би било честно към тях.

Ванеса: А някой голям пакостник? Няма как да няма, работиш с деца…

Вяра: Ох, имам един пакостник, който е толкова сладък, толкова музикален, толкова слънчев и толкова не ме слуша – Калин. Страхотен е. Той е може би вече 4 години във вокалната група. Много си обичам работата. Децата са прекрасни, талантливи, много различни и ме карат да се чувствам дете по някакъв начин. Защото с всичко, което ни се случва, с всичко което преживяваме заедно и създаваме, има една магия, има едно голямо вълшебство в това да работиш с деца. И някак си усещаш една енергия, която даваш и получава и това е много важно.

Ванеса: А ти самостоятелни песни мислиш ли скоро пак да пускаш?

Вяра: Честно да ти кажа, до скоро бях в застой. Все си казвах „Абе, децата, детето, семейството” и винаги си намирах някакви причини, но си дадох сметка, че е време да започна да се грижа за себе си, защото имам огромна нужда от това отново да творя и да бъда част от музикалното общество. До момента му бях обърнала гръб, раздавайки се в други посоки. Време ми е малко и на мен да се върна и да започна да творя по-концентрирано.

Ванеса: Пожелавам ти тогава следващото интервю, за което ще си при нас на гости, да бъде за твоята авторска песен!

Вяра: Със сигурност!

Ванеса: Какъв ще е хаштагът, който ще поставиш на днешното интервю?

Вяра: За днешното интервю, разбира се, хаштагът ще е #liatnaistoria.

Ванеса: Не беше много изненадващо. Но все пак… хора, това е! Лятото си върви и може да не е навън, но е в душите ни!

Вяра: Факт!

Ванеса: Благодаря ти много!

Вяра: И аз ви благодаря много!

А вие фенове на телевизия MM не забравяйте, че може да ни гледате 24 часа, 7 дни в седмицата на нашият сайт mmtvmusic.com и в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *