Bill Cosby осъден на затвор за изнасилване

Bill Cosby бе осъден на затвор за изнасилване | MMTV Online

Комикът и телевизионна звезда Bill Cosby бе осъден на затвор от 3 до 10 години

Съдията от окръг Монтгомъри Стивън О’Нийл издаде ефективна присъдата за комика Bill Cosby като го обяви за „насилствен сексуален хищник “. Присъдата предвижда ефективно излежаване на наказанието в затвор с продължителност от три до десет години. Козби ще лежи в затвора за това, че през 2004г. е дрогирал и изнасилил Andrea Constand.

Сагата около сексуалните престъпления на Козби датира десетилетия назад

Деянията на Козби бяха една от публичните тайни, на които общественото око не обръщаше внимание. Това се промени когато комикът Hannibal Buress привлече вниманието към непристойното поведение на Козби в едно свое шоу през 2014г. В следствие на това беше проведено разследване. To разкри и доведе до многобройни обвинения в насилие и изнасилвания извършени чрез дрогиране на жертвите датиращи още от 1968г. През следващите години множество организации и компании прекъсна връзките с Козби. Стигна се дори до това повторенията на някога прочутите му телевизионни предавания да се свалят от ефир.

След като първия процес през юни 2017г. не доведе до резултати, повторно разглеждане през април 2018г. установи, че Козби е виновен за три отделни случая на непристойно нападение с утежняващ характер срещу Андреа Констант. Съдия Стивън О’Нийл осъди Козби на от 3 до 10 години затвор придружено с глоба от 25 000 долара. Присъдата бе препоръчана на прокурорите според, които Козби все още представлява опасност за жените и общността като цяло. От друга страна адвокатите на Козби поискаха домашен арест позовавайки се на възрастта му (81 години) и статута му на легално сляп.

Andrea Constand е била в приятелски отношения с Козби, които започват през 2002г. Тогава тя е администратор в университета Temple University алма матер на Cosby

Andrea Constand е била в приятелски отношения с Козби, които започват през 2002г. Тогава тя е администратор в университета Temple University алма матер на Cosby, като въпросният инцидент настъпва през януари 2004г. Осъдителната присъда е край на дългата юридическа битка на Констант. Тя подновява обвиненията през 2015г. след като десетки жените разказаха за техните сексуални посегателства от Козби. Този случай е значителен не само, защото е първият завършил с наказателно действие срещу Cosby. Това е и първият значителен случай с наказателно действие срещу знаменитост като част от новото движение “#Metoo“.

Осъждането и присъдата на Bill Cosby донесоха облекчение на Constand и безброй други жертви на сексуално насилие

Със знаменитости като Harvey Weinstein, които все очакват наказателни обвинения и преминават през подобни правни препятствия, делото “Козби” създава прецедент за обвиняемите, които в крайна сметка получават ефективна осъдителна присъда.

Все пак напредъкът в движенията #MeToo и Time’s Up не е сигурен. Хора като Louis C.K., например също имат обвинения в непристойно сексуално поведение (което комикът сам е признал). Въпреки това той се върна на работа не много след тяхното разкриване. Докато присъдата на Козби е голяма стъпка напред, актьорът все още има много обвинения, за които да отговаря.

Темата за сексуалното посегателство на работното място все още остава важен въпрос не само за Холивуд, но и за всички аспекти на обществото.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.