Най-интересното от 91-вите награди на Академията – Oscar 2019

Най-интересното от 91-вите награди на Академията - Oscar 2019

Филмът „Бохемска рапсодия” е начело на 91-вите Награди на Академията в неделната нощ, прибирайки цели четири статуетки, за най-добра мъжка роля, филмов монтаж, звуков микс и звуков монтаж.

Малко след него, с три награди, се подредиха филмите “Roma”, “Black Panther” и “Green Book”, като последният спечели и най-престижната награда на вечерта – за най-добър филм.

Заедно със статуетката за най-добър чуждестранен филм “Roma” прибра още две награди – за режисьор и кинематография, а “Black Panther” изненадващо беше награден в категорийте дизайн, костюми и оригинална музика.

На актьорския фронт Оливия Коулмън спечели статуетката за най-добра женска роля, разочаровайки колежките си Yalitza Aparicio, Melissa McCarthy, Lady Gaga и една от фаворитките Glenn Close.

Глен Клоуз спечели Golden Globe и наградите SAG за ролята си в филма “The Wife” и всички очакваха да видят дали ще може да грабне и първия си Оскар след седем безуспешни номинации.

В мъжкия отбор нямаше драма – Рами Малик спечели Оскар за най-добър актьор.

И в снимки “Победителят е…“:

Вечерта беше изпъстрена и със страхотни музикални изпълнения, като започнем с Queen и Адам Ламбърт, Дженифър Хъдсън, Лейди Гага и Брадли Купър и Bette Midler.

А какво е церемонята по наградите Oscar 2019 без знаменитят Червен килим:

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *