Първият български финансов трилър тръгва по кината

Първият български финансов трилър тръгва по кината
Първият български финансов трилър тръгва след много перипетии и смяна на заглавието цели три пъти.

Борсови играчи” на режисьора Георги Костов потапя зрителите в безмислостния свят на борсовите игри и спекулации, тема която вълнува зрителите от цял свят. Звездният каст включва актьорите Александър Алексиев, Мариан Вълев, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Димитър Бененкин, Боряна Братоева и Пламен Манасиев. Трилърът е сниман в Бургас и режисьорът Георги Костов се е опитал визуално да ни напомни за ‘’Вълкът от Уолстрийт’’. Дали е успял ще прецените вие.

Любовта или парите? Семейството или успехът? Честността или властта?

Това са универсално – човешките въпроси, които филмът повдига. Сюжетната линия проследява как главният герой Виктор Ангелов (Александър Алексиев) успява да преодолее травмите от миналото си и да се престраши да разгърне личния си потенциал в сферата, довела до трагичния край на живота на баща му.

Започнал като университетски преподавател в престижен български университет, Виктор успява да приложи теоретичните си познания на практика, превръщайки се в един от най-успешните борсови играчи.

Възможно ли е именно жена да стои зад една толкова драстична личностна промяна?

Навлизайки в света на капиталовите пазари, Виктор ще усети опиянението от успеха и вкуса на парите, ще се сблъска с макроструктури за пране на пари и ще се изправи лице в лице с алчността и предателството. Движейки се по хлъзгавата повърхност между полюсите правилно и грешно, ще се наложи да направи редица избори, от които ще зависи дали ще излезе чист пред следователите от ДАНС, и най-вече – верен на себе си.

Природата на основните персонажи е противоречива и проследяването на вътрешните борби, които всеки един от тях води изключително добре допълва и уплътнява динамиката на цялостното действие в трилъра. Добавена е и изключително наситена палитра от специфични типажи, в лицето на второстепенните герои във филма, които нюансират и придават яркост на цялостната картина. Всички роли са изпълнени с изключително майсторство, а участието на Мариан Вълев е своеобразен учебник за актьорската игра.

Амбиция, алчност или изострено чувство за справедливост движат основните персонажи във филма – все крайни състояния на душата и ума, които тласкат героите към постоянни сблъсъци както един с друг, така и със самите себе си.

Филмът е наситен с постоянни обрати, които държат зрителя в напрежение до окончателната развръзка.

Въпреки тясно-специализираната си тематика, филмът е подходящ за всеки. Ако сте запалени по борсовите игри, ще съпреживеете целия екшън около героите във филма. Ако ли пък не – ще се обвържете емоциално с тях, нито за момент няма да се почувствате изгубени в сложни финансови термини и операции и със сигурност ще откриете нещо, което да вълнува именно вас, заради комплексността на сюжетното действие и универсалността на посланията, които отправя.

Може да гледате ‘’Борсови играчи’’ по кината в цялата страна от 20 май.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *