MMTV и млади таланти на празника на гр. Пордим

MMTV Online и млади таланти на празника на гр. Пордим MMTV artists, charity in Pordim
Млади таланти в гр. Пордим

На 27 октомври 2016 г. (четвъртък) в град Пордим, община Плевен, екип на телевизия ММ засне най-интересното от младежките инициативи за отбелязване празника на града, който стана на цели 39 години.

Нашите любезни домакини начело с кмета на града г-н Детелин Василев и неуморният организатор на събитието Слави Михайлов, Председател на Националното сдружение на сираците в България, ни представиха едно не толкова известно, но безкрайно красиво кътче на България. Най-приятната изненада бяха обаче възпитаниците на местното СОУ ‘’Св.св. Кирил и Методий’’, с профилирано обучение по народна музика и хореография, от които над 80% са деца в неравностойно положение.

„Целта ни е да привлечем вниманието на обществото към младите, да популяризираме малки населени места и да приобщим децата в неравностойно положение към връстниците им от семейна среда“,

споделят организаторите на концерта от Националното сдружение на сираците в България.

Празничното утро започна с  приятелска среща по футбол

Мачът между деца и младежи в неравностойно социално положение и деца от семейна среда, като победителят бе решен с дузпи. И двата отбора получиха награди лично от главният селекционер на Детско-Юношеската Школа на ПФК Лудогорец Валентин Станчев. Срещата бе открита от кмета на Пордим  г-н Детелин Василев, а съдията за срещата бе осигурен безвъзмездно от БФС.

По-късно в общинския фитнес на града се проведе демонстрация по фитнес и културизъм със специални гости Георги Йорданов. Той е заслужил майстор на спорта, двукратен балкански шампион и бронзов медалист на европейско първенство по културизъм. С него бе и варненецът Дидо Митев, професионален фитнес инструктор, диетолог и собственик на фирма за фитнес храни и добавки

В заседателната зала на общината кметът г-н Василев заедно с представители на Министерството на младежта и спорта и местните общински съветници открито дискутираха по темата „Пътят на младите, възможности и перспективи за развитие“.

mmtvartists-pordim-mitko-petrov-0343.jpg

Най-хубавото обаче предстоеше. В концертът в читалище ‘’Иван Радоев’’ взеха участие  местната възпитаничка и участничка в X Factor Силвия Костова, талантливият певец от Плевен, Селим Миров, Маги Джанаварова, Мирян Костадинов, Митко Петров и Тихомир Митов.

Празникът завърши с емоционално изпълнение на всички участници на ‘’Хубава си моя горо’’.

Скоро ще може да гледате и целият концерт в ефира на телевизия ММ.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *