Радиостанция върти Stairway to Heaven 24 часа и побърква слушателите си

Радиостанция върти Stairway to Heaven 24 часа и побърква слушателите си
Преди 31 години радиостанция, базирана в град Албакърки щата Ню Мексико, привлича вниманието на слушателите по доста нестандартен начин.

Stairway to Heaven на Led Zeppelin звучи в продължение на 24 часа по радиостанцията KLSK-FM. Слушателите са объркани и дори притеснени за водещия, след като радиото излъчва само тази песен цяло денонощие.

Дори изпращат два пъти полиция да провери какво става. Първо заради предположението, че DJ ят е получил инфаркт и не може да смени парчето ”Stairway to Heaven”. Вторият път заради сигнал, че терористи са завладели радиостанцията и пускат уж любимата група на Саддам Хюсеин Led Zeppelin. Припомняме, че само осем дни по-късно започва войната в Персийския залив.

Всъщност случилото се е ПР ход на собственика на KLSK- FM Джон Себастиан, който така обявява преминаването към нов формат на радиостанцията – от ню ейдж към класически рок.

Промяната е голяма и за да бъде забелязана на Себастиан му идва идеята да побърка слушателите с въртенето на рок класиката на Led Zeppelin ‘’Stairway to Heaven’’, отново и отново, и така цяло денонощие. Номерът проработва и привлича нужното внимание, като радиото се изкачва на втора позиция в рейтингите за известно време, а след това успява да се утвърди.

Почти осемминутната композиция на Джими Пейдж и Робърт Плант ”Stairway to Heaven”, излиза през 1971г. в четвъртия студиен албум на Led Zeppelin. Тя е най-желаното парче в американските радиостанции през 70-те години на миналия век, въпреки че никога не е издавана като сингъл в Америка..

През 1991 г. в чест на 20 годишнината на ‘’Stairway to Heaven’, в пресата се появява информация, че рок класиката е пускана по радиата  2,874,000 пъти! През 2016 г. Джими Пейдж и Робърт Плант спечелиха делото по обвинение за плагиатство на легендарната композиция от интрументала Taurus на калифорнийската група Spirit.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *