Джаз фестивалът Montreux Jazz Festival с безплатен стрийм на концерти

Фестивалът Montreux Jazz Festival с безплатен стрийм на концерти
Един от най-престижните фестивали в света Montreux Jazz Festival дава възможност за 30 дни да присъствате директно от домовете си на музикалната магия на над 50 от изпълнителите, изявявали се на сцената му през годините

Сред тях са концертите на Ray CharlesWu-Tang ClanJohnny CashNina SimoneMarvin GayeDeep PurpleCarlos Santana и много други. Така, организаторите се надяват да повдигнат настроението на всички, които са затворени вкъщи заради COVID-19.

Информация как да гледате стриймовете ето тук https://www.montreuxjazzfestival.com/en/50-concerts-to-stream/.

Джаз фестивалът в Монтрьо е създаден през 1967 г. от Клод Нобс и има огромен принос за развитието на фестивалната култура, утвърждаването на джаз музиката и появата на много нови изпълнители на световната сцена. Не случайно мотото на фестивала  е‘’Там, където се раждат легенди’’. Той се провежда в рамките на две седмици всяко лято в Швейцария, на брега на Женевското езеро, възпято от Deep Purple в култовото им парче ‘’Smoke on the water’’. Над 250 000 посетители се стичат от цял свят, за да видят своите любимци, да открият нови таланти и да прекарат незабравимо лято сред красотите на гостоприемните домакини.

В първото издание на фестивала през 1967г. участват само трима артисти, един от тях е  легендарния джаз пианист и продуцент Keith Jarrett . През 2014г. на сцената  в Монтрьо се качват  рекорден брой изпълнители -166 от различни музикални жанрове. Сред тях  DJ дуото Adriatique, Goldfrapp, Herbie Hancock, Jamie Cullum, London Grammar, Maceo Parker, Massive Attack, Morchiba, Paloma Faith, Outcast, Pharell Williams, Robert Plant, Srevie Wonder, Van Morrison  и др.

Последното издание е през 2017 г., а кога ще бъде възможно отново да се радваме на музиката заедно на брега на Женевското езеро все още никой не знае. Остават спомените, емоциите и хубавата музика. И концертите онлайн. Засега.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *