Nonesuch издават албума на Pat Metheny – From This Place на 21 февруари 2020 г.,

Преиздават албума на Pat Metheny - From This Place | MMTV
В това издание Pat Metheny е придружен от Gwilym Simcock, Linda May Han Oh, Antonio Sanchez, и Hollywood Studio Symphony под ръководството на Joel McNeely

Към специалните гости се присъединяват Meshell Ndegeocello, Gregoire Maret и Luis Conte

„През последните 40 години, малко джаз музиканти са балансирали експерименти с популярна привлекателност толкова успешно, колкото американския китарист Pat Metheny. Metheny е ослепителен жонгльор на импровизираната виртуозност, световна музика, закачливи текстове на песни и иновации в техниката повече от четири десетилетия” 

Записът включва 10 композиции от Metheny, към когото се присъединяват дългогодишния му барабанист Antonio Sanchez, малазийско-австралийската басистка Linda May Han Oh и британският пианист Gwilym Simcock, както и Hollywood Studio Symphony под ръководството на Joel McNeely.

Meshell Ndegeocello (вокали), Gregoire Maret (хармоника) и Luis Conte (перкусии) са специални гости във From This Place, първият албум на Metheny от нови творби след  Kin (←→).   от 2014 г. Metheny, Simcock, Oh и  Sanchez започват обширно международно турне през новата година.

Metheny споделя:

“From This Place е един от записите, които съм чакал да направя през целия си живот. Той е вид музикална кулминация, отразявайки широк обхват от темите, които са ме интересували през годините, разпростирайки се върху обширно поле, презентирана по начин, който предлага типът възможности за комуникация, които могат да бъдат заслужени само с група музиканти, прекарали хиляди нощи заедно.”

В продължение на повече от 3 десетилетия китаристът Pat Metheny е стоял на страна от джаз музиката, разширявайки и размивайки граници и музикални стилове.
Pat Metheny

В продължение на повече от 3 десетилетия китаристът Pat Metheny е стоял на страна от джаз музиката, разширявайки и размивайки граници и музикални стилове. Неговото творчество, разбиващо рекорди, включва 20 награди Grammy в 12 отделни категории. Той е единствения лидер на банда, печелил Grammy за 7 последователни издания. В поредицата от признания има серия от влиятелни трио записи и соло албуми. Печелил е награди, част от хитови холивудски филми и колаборации и дуети с големи артисти. Сред тях са: Ornette Coleman, Steve Reich, Charlie Haden, Brad Mehldau и много други.

From This Place
  1. America Undefined
  2. Wide and Far
  3. You Are
  4. Same River
  5. Pathmaker
  6. The Past in Us
  7. Everything Explained
  8. From This Place
  9. Sixty-Six
  10. Love May Take Awhile

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *