Amy Winehouse с плоча на музикалната алея на славата в Лондон

Покойната певица беше почетена в Лондон

Amy Winehouse с плоча на музикалната алея на славата в Лондон

Покойната певица Amy Winehouse беше почетена с каменна плоча с името ѝ на Музикалната алея на славата в Камдън, Лондон.

На церемонията по откриването на плочата присъстваха родителите на Amy Winehouse и множество фенове.

“Това е огромно признание и привилегия, но от друга страна отново ни напомня, че Amy вече не е сред нас. Тя обичаше Камдън и вече е неделима част от улиците му.”

Това сподели семейство Winehouse.

Amy Winehouse с плоча на музикалната алея на славата в ЛондонИзпълнителката на хита “Rehab” добива популярност със специфичния си стил на пеене, който включва соул, фънк, джаз, рок и R&B. Amy Winehouse постига международно признание с втория си албум “Back to Black” (2006). С него певицата печели Brit Award и цели пет награди Grammy през 2008-ма година, включително три от Големите Четири: Най-добър нов изпълнител, Песен на годината и Албум на годината.

Попаднала в капана на алкохола и наркотиците тя умира трагично на 27-годишна възраст през 2011 г. Последвалото разследване установява, че е починала от алкохолно отравяне.

Музикалната алея на славата в Лондон беше открита в края на миналата година. Рок легендите Roger Daltrey и Pete Townshend от The Who първи получиха каменна плоча.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.