Paddington 3 вероятно ще е без режисьора Paul King

Paddington 3 вероятно ще е без режисьора Paul King

Според продуцента Дейвид Хейман работата по третата част на “Падингтън” е започнала, но режисьорът Пол Кинг едва ли ще ръководи проекта

Иконичната перуанска мечка на Майкъл Бонд се показа на големия екран през 2014г. Падингтън бе озвучен от Бен Уишоу и очарова зрителите и критиците по пътя си към финансов успех и номинации БАФТА. Филмът включваше цяло съзвездие от британски таланти. В тях влизаха Хю Бонвил, Сали Хокинс, Джули Уолтърс, Питър Капалди и Джим Бродбент, като се оказа хит сред деца и възрастни.

Продълженията обикновенно се смятат за по-низши от предшествениците си. Обаче през 2017г. “Падингтън” 2 разчупи тенденцията като се прие още по-силно и с по-широко признание от оригинала. Във втората част Падингтън попада зад решетките за нещо, което не е извършил. Миловидния мечок бива натопен от злодеят изигран от Хю Грант. Докато Анди Дюфрейн (Изкуплението Шоушенк) спечели съкилиийниците си с финансово ноу-хау, Падингтън оцелява в затвора, благодарение на невероятната си способност да измисля вкусни сандвичи от мармалад.

В предишно съобщение стана ясно, че StudioCanal са подписали за трилогията от поредицата Падингтън

Миналата година продуцент Дейвид Хейман потвърди, че са се провели дискусии относно трета част. По време на представянето на Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Хейман даде ъпдейт за статута на Paddington 3 като заяви:

„Не мисля, че Пол Кинг ще режисира третия филм. Той направи първите два. Заедно работим върху друг проект… Пол е много специален… Заедно разработваме третият филм за Падингтън. Все още нямаме сценарий, но имаме разработка, по която работим. Пол е въвлечен в проекта като аз исках той да бъде част от него, защото смятам, че е много важна част от екипа, но не мисля, че той ще го режисира. Той работи върху идеята… като в последствие Симон Фарнаби и Марк Бъртън се включиха и промениха малко нещата. После промениха още малко и после Пол дойде и съвсем разбърка всичко.”

Докато новината за напредъка по Падингтън 3 със сигурност ще бъде приветствана от всеки, който е видял първите два филма, вероятността Кинг да не я режисира донякъде е разочароваща. Посоката, в която Кинг насочи филмите ги издигна далеч над обичайния стандарт на семеен филм. Той винаги е правел перфектен баланс между CG (компютърна графика) и елементи заснети на живо. Кинг е една от основните причини Падингтън да се приема като реален човешки образ. Той е отговорен за запомнящата се сцена с проследяването на влаковете в Падингтън 2. Също така и на танците в затвора в средата на кредитите (буквите).

Като се има предвид пауза между първите два филма, може би си заслужава да се изчака Кинг и Хейман да завършат другият си проект и така дуетът да се завърне за Падингтън 3

Ако това обаче се окаже невъзможно има и други интересни опции, които идват на ум за потенциални заместители. След като работи по Шекспир в началото на режисьорската си кариера, Кенет Бранагла сега се е диверсифицирала в по-близки до семейните филми в последно време, с проекти като Пепеляшка и предстоящата Artemis Fowl. Дейвид Йейтс, който е работил с Хеймън по франчайза “Хари Потър” без съмнение би бил добър вариант за заместител. И не на последно място Рейчъл Талали. Тя е с богата и разнообразна режисьорска кариера на малкия екран в продължение на много години. Нейният опит със сигурност би бил добро попълнение към екипа.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *