Citicape House – сградата с най-голяма жива стена в Европа

Един нестандартен начин за подобряване на качеството на въздуха

Citicape House – сградата с най-голяма жива стена в Европа

Студио Sheppard Robson разкриха новия си проект, наречен “Citicape House”. Сградата със смесено предназначение се намира в London. Това ще бъде най-голямата жива стена в Европа.

Зелената сграда

“Citicape House” ще бъде обвита от фасада с над 400 000 растения. Зеленината ще абсорбира над 8 тона въглерод и ще произвеждат 6 тона кислород годишно.“Citicape House” ще бъде обвита от фасада с над 400 000 растенияСградата ще бъде разположена в столицата на културата на Обединеното кралство. Избран е булевард, който е много натоварен с трафик – между Фарингдън и Муургейт в Лондон Сити.

“Citicape House” е проектирана от лондонското студио Sheppard Robson. Целта е да демонстрира как изградената среда може да се справи с проблеми като климатичните промени и замърсяването на въздуха.

„Истинският ни стремеж е да се вмъкнат някои нови перспективи за това как да се справим с някои от най-належащите проблеми на околната среда в Лондон, включително качеството на въздуха, шума и замърсяването.“

Това казва Дан Бър, партньор в студио Sheppard Robson

“Citicape House” е проектирана от лондонското студио Sheppard Robson

„Вместо да имаме изолирани места от зеленина, ние почувствахме, че интегрирания подход ще има най-голямо влияние върху местните условия на околната среда, превръщайки я в по-добър и по-жизнен град.“

След като бъде завършена, 11-етажната сграда ще съдържа петзвезден хотел, съчетаващ смесица от офиси, помещения за мероприятния и събития, Sky-bar, СПА и ресторант на приземно ниво.

Размерът и формата се водят от характеристиките на старата сграда, която преди е заемала мястото на ъгъла на булаварда.“Citicape House” ще бъде завършена с обществено достъпна тераса на покрива“Citicape House” ще бъде завършена с обществено достъпна тераса на покрива на единадесетия етаж, която ще предлага гледка към града. Терасата ще бъде обвита от живата стена и също така ще включва градини на покрива, съдържащи застрашени местни видове диви цветя.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.