АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Деница Лафчиева – Музиката е любов и любовта е музика!

АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Деница Лафчиева - Музиката е любов и любовта е музика!
Професор Деница Лафчиева е световно признат авторитет като една от най-добрите кларнетистки в света

Ученичка е на изключителния Петко Радев, с образование от най-престижните европейски музикални академии – Виенската Консерватория и Кралската музикална академия в Лондон, лауреат на международни конкурси, стотици концерти по цял свят, включително в Карнеги Хол, Музикферайн и Уигмор Хол. Свири и с Лондонския симфоничен оркестър като първи кларнет под диригентството на легендарния Андре Превен и печели конкурса на името на Херберт фон Караян.

Избрана за най-младия носител на наградата “Музикант на Годината“, сега проф. Лафчиева е преподавател в Brescia Италия. В България, освен ангажиментите за концерти и записи, предава майсторството си по време на Лятната академия в Созопол.

Семейството ѝ е музикално. Щастливо омъжена е за виртуоза на виолата и диригент Александър Земцов, а малкият им син вече е поел по пътя на родителите си и безжалостно ги буди в ранни зори, за да свири.

А какво, ако не любовта дава енергия и сила на Деница, за да проявява таланта си и да радва хилядите си почитатели по света. Сега поглеждаме с любопиство към нейните отговори специално за “Ах, тази любов” и телевизия ММ.

Гледайте на 14 февруари от 22:00 ч. Топ 5 на нашите събеседници тази година

За първата любов си спомняш с….

Носталгия. Бях на 5!

Защо любовта е толкова важна за хората на изкуството?

За нас любовта е Муза. Храна за душата, първият слънчев лъч сутрин и пухкаво облаче нощем.

За нас любовта е Муза. Храна за душата, първият слънчев лъч сутрин и пухкаво облаче нощем.Най-невероятното любовно обяснение, което си получавала?

 “Обичам те, защото свириш толкова хубаво.”

Успешната връзка се крепи на…

Редки срещи. Със съпругът ми се виждаме само няколко дни в месеца, защото много пътуваме заради кариерите ни и много се обичаме.! Всяка среща е като среща с любовник – вълнуващо е!

Със съпругът ми се виждаме само няколко дни в месеца, защото много пътуваме заради кариерите ни и много се обичаме.! Всяка среща е като среща с любовник - вълнуващо е!Оставаш ли приятел с бившите…

Да, с бивши партньори – да, с бивши съпрузи – не!

Битълс изпяха, че всичко от което се нуждаем е любов, но светът около нас става все по-материален. Представяш ли си свят в който се разплащаме с любов вместо с пари?

Нуждаем се от любов, но също така  много се нуждаем от здраве и късмет. Случилото се с Ленън е доказателство Аз винаги се разплащам с любов на публиката. Раздавам се на 200 – 5000 души на вечер. И това е прекрасно! Публиката никога не се лъже. Тя винаги усеща дали е обичана и дали е уважавана. И когато това е така, тя се отплаща със същото.

Музиката зарежда ли те с Любов?

Музиката е любов и любовта е музика! Обожавам контакта с колегите ми, подготовката за всеки концерт, работата със студентите ми, пътуванията, случайните срещи със случайни хора, малкият разговор, хилядите човешки съдби с които се срещаш за няколко минути, хората, които идват да те поздравят след концерт понякога с мокри от вълнение очи и студени ръце подадени към теб за поздрав… усещането за любов и щастие след успешен концерт и очакването на утрешния ден… Истинските приятели които не се влияят от време и разстояние, семейството и пак семейството… Това е любов, това е музика!

Музиката е любов и любовта е музика!Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *