АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Веско Пантелеев Ешкенази – Моята любов се нарича цигулка!

АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Веско Пантелеев Ешкенази - Моята любов се нарича цигулка!
Всеки февруари, в нашата рубрика “Ах, тази любов”, търсим погледа на известни и успели хора  към най-възвишеното чувство – Любовта

И разбира се не пропускаме и мястото на музиката в живота им.

Благодаря от сърце на всички мои събеседници, които въпреки ангажиментите си, намериха време да споделят с вас, приятелите на телевизия ММ, своите много лични откровения и емоции, свързани с любовта!

Имаме честта да открием “Ах, тази любов” 2020 с отговорите на световноизвестния български музикант Веско Пантелеев Ешкенази, който вече 20 години е концертмайстор на Кралския Оркестър Концертгебау в Амстердам, Нидерландия.

Вечно усмихнат на снимките, но сериозно вглъбен на сцената, виртуозът на цигулката е гордост за България още от 11 годишно дете-чудо, когато е солист на прочутата Филхармония “Пионер”. Следват безброй турнета из целия свят, престижно музикално образование, записи, новаторски проекти с музиканти от различни стилове и престижното място на един от най-добрите оркестри в света на Кралския Оркестър Концертгебау като негов концертмайстор от 2000 г.

Прекрасното му семейство, които също са музиканти, са неразделна част от житейският му и професионален път. Тази година, на 17 март в зала 1 на НДК, те ще бъдат част от хилядите негови почитатели, които ще присъстват на един много специален концерт – 50 годишния юбилей на Веско Пантелеев Ешкенази.

Как да станете част от този празник на музиката вижте повече информация ето ТУК

За нас е удоволствие да ви представим  неговите мисли за Любовта!

С какво ви изненада най-силно първата Ви любов?

С това, че осъзнах, че тя е първата и последна любов много по-късно в живота си! Също така тя имаше свойството да расте с годините. Започна съвсем малка и малко по малко порастна. Тази любов е моята любов и до ден днешен и тя се нарича цигулка.

С какво ви изненада най-силно първата Ви любов?Прошката и компромисът част ли са от рецептата за успешна връзка?

Мисля, че няма една стандартна рецепта за изграждането на една успешна връзка между двама души. Всяка двойка има различни ценности, интереси и разбирания за живота. Прошката е признак на широка душевност и аз я приемам като добродетел, докато компромисът за мен е негатив. Прекалено много компромиси със себе си и околните действат разрушително.

Кога са се получавали най-забележителните Ви концерти-когато сте бил щастливо влюбен или сте преживявали нещастна любов?

Получавали са се запомнящи се с публиката срещи, когато съм имал силни усещания в живота си – или щастлива любов или тежък момент в живота като цяло. Всеки такъв момент дава различно качество на звука на цигулката, който произвеждам от струните. Моята публика ми е споделяла, че също е усещала различните краски, без да знае разбира се, защо това е било така.

 Идеалната жена за Вас е…

Жената, която успява да отстоява красотата, интелигентността си и своя талант в този все още (за съжаление) мъжки свят. Би ми се искало да има повече жени на ръководни длъжности и в политиката.

Мъдростта в любовта идва с годините или с поетите от сърцето удари?

Любовта има различни лица и видове. Тя може да е към жената/мъжът до вас, към родителите, към децата. Ние се учим как да обичаме цял живот. Понякога правим грешки, което е съвсем нормално. Единственото, което обаче не трябва да пропускаме при тези грешки, е да се учим от тези грешки.

Приказката от която бихте си избрали жена би била “Пепеляшка”, “Спящата красавица” или “Снежанка”?

Казва се Станислава!

Приказката от която бихте си избрали жена би била "Пепеляшка", "Спящата красавица" или "Снежанка"?
Веско и Станислава

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *