Honda с две изненади на Moto Expo 2020

Honda с две изненади на Moto Expo 2020 | MMTV
На Moto Expo 2020 Honda идват с CRF1100L Africa Twin Adventure Sports и CBR1000RR-R SP Fireblade

Когато пуснахме бюлетина за премиерите на Honda по време на Moto Expo 2020, споменахме, че може да има и изненади. Както се оказва, те са не една, а две. На щанда на Бултрако АД – официален представител на марката за България ще дойдат два култови нови мотоциклета. На изложението от 20 до 24 март в зала Асикс Арена ще видим и големия приключенец CRF1100L Africa Twin Adventure Sports и супербайка CBR1000RR-R SP Fireblade.

За 2020 г. моторът е цялостно преработен с агресивен, компактен рали стил, фокусиран върху офроуда. Освен това, комфортът, технологиите и възможностите на машината са значително подобрени с добавената опция за Showa EERA.

Africa Twin и неговият подобрен вариант Adventure Sports се развиха

Africa Twin и неговият подобрен вариант Adventure Sports се развихаБайкът стана по-лек, по-мощен, с още по-ясна и различима идентичност. Машината е с 5 кг по-лека, с 10% подобрено съотношение мощност / тегло, благодарение на намаляването на теглото в различни области, включително двигател, рама и подвижно рамо. Така ездачите получават оптимално оборудване за справяне с всяко истинско приключение – от кратък офроуд до маратон за преминаване на цял континент.

Africa Twin пристигна в Европа с нов, съвместим с нормите Euro5 двуцилиндров паралелен двигател.

Africa Twin пристигна в Европа с нов, съвместим с нормите Euro5 двуцилиндров паралелен двигател.Основната архитектура на 8-клапанния  агрегат SOHC остава непроменена. Двигателят обаче има по-голям работен обем от 1084 куб. см., спрямо 998 кубика преди. В резултат на това максималната мощност се увеличава със 7% до 75 кВт при 7500 об/мин. Максималният въртящият момент е с 6%  по-голям и достига до 105 Нм при 6250 об/ мин. Моторът обаче запазва гладкото си отдаване на мощността и предаването на въртящия момент.

За по-големият обем диаметърът остава 92 мм, но ходът на буталото е по-дълъг –  81,5 мм, вместо 75,1 мм досега. Степента на сгъстяване е 10,1: 1. Втулките на цилиндъра сега са алуминиеви и заедно с други подобрения, както и спестяване тегло при трансмисията,  двигателят с механична трансмисия вече е с 2,5 кг по-лек – 66,4 кг, а версията с DCT е 2,2 кг е по-лека – 74,9 кг. И двете трансмисиси на Africa Twin – механична и DCT, са 6-степенни.

Супербайкът CBR1000RR-R SP Fireblade е най-бързият сериен мотоциклет на Honda

Супербайкът CBR1000RR-R SP Fireblade е най-бързият сериен мотоциклет на HondaСамото име Fireblade винаги е било символ на скорост, бързина, страст и адреналин. И на победи. Този невероятен спортен мотоциклет с обем 1000 куб. см е роден да бъде бърз. В изграждането му  голямо участие има Honda Racing Corporation (HRC). Моторът е напълно нов и проектиран на база на програмата за развитие на HRC в MotoGP.

Моторът е напълно нов и проектиран на база на програмата за развитие на HRC в MotoGP.Това се дължи на новия четирицилиндров 1000-кубиков редови двигател, който има голяма ефективност на изгаряне на горивото. Максималната мощност от 160 кВт е при 14 500 об/мин, а максималният въртящ момент от 113 Нм при 12 500 об/мин. За да се постигне ефективност на изгаряне на горивото и намаляването на триенето, двигателят на RR-R е с диаметър и ход на буталото 81 х 48,5 мм. Те са същите като на състезателния RC213V. Диаметърът на буталото е най-големият размер сред четирицилиндровите 1000-кубикови машини. Степента на сгъстяване е 13.0:1. Загубите от триене са намалени с 35%. Разпределителният вал е с по-големи отвори, за да се осигури издръжливост. Той е със същата конфигурация като RC213V-S.

Като всеки съвременен мотоциклет CBR1000RR-R SP Fireblade е натъпкан с електронни системи. Той използва Throttle by Wire (TBW). Системата е базирана и разработена на тази, използвана от RC213V-S и управлява прецизно дроселната клапа. За CBR1000RR-R SP, TBW е подобрен за по-бърза реакция чрез редица приложения на газта.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *