KTM и Kawasaki с по три атрактивни премиери на Moto Expo 2020

KTM и Kawasaki с по три атрактивни премиери на Moto Expo 2020

В предишните бюлетини ви информирахме, че най-продаваните мотоциклети у нас са с марката КТМ. За 2019 г. вносителите на австрийските машини от Софкъмпъни ООД са реализирали 216 машини. Другата марка, която предлага компанията е една от „Голямата четворкана ЯпонияKawasaki.

Двете марки – едната европейска, а другата – японска, ще представят на изложението Moto Expo 2020 изключително интересни модели. Площта, на която ще бъдат разположени машините в зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) в София, е 130 кв. м. Всяка от двете марки от 20 до 24 март, ще представи по три премиери.

КТМ са най-популярни с кросовите и ендуро мотоциклети. Те ще присъстван на щанда. Но премиерите на КТМ обаче са нейкид и адвенчъри.

КТМ 390 Adventure

Първата премиера е КТМ 390 Adventure. Моторът бе представен по време на изложението EICMA 2019 в Милано. Както е добре известно, в Матигсхофен – централата на КТМ в Австрия, са специалисти по едноцилиндровите „кални“ машини. Новият 390 Adventure не прави изключение със спортния дизайн, с цялостното оборудване и доказаните характеристики на „приключенците“ на КТМ.

Първата премиера е КТМ 390 Adventure.

Машината е създадена за тези, които искат приключение всеки ден, като същевременно им позволява да се насладят на оптималното управление, за което помага най-модерният софтуер и електроника на КТМ. Инженерите са взели 390 Duke като отправна точка за тази платформа, като са добавили „опорните точки“ от 450 Rally, за да превърнат машината в 390 Adventure. Заради обърнатите предни вилки, високата стойка и плътно прилепналия преден калник, Adventure прилича повече на спортен байк и по-малко на дъртбайк.

KTM 890 DUKE R

Другата премиера на Moto Expo също идва от EICMA в Милано – KTM 890 DUKE R. Този мотор взема всичко, които се харесва в KTM 790 DUKE и го превръща в безкомпромисен нейкид със средно тегло. Той може да ни закара вкъщи по планински пътища. Когато е на състезателната писта, байкът осигурява повече мощност, повече въртящ момент от всеки друг предишен DUKE с двуцилиндров редови мотор.

Другата премиера на Moto Expo също идва от EICMA в Милано - KTM 890 DUKE R.

KTM 890 DUKE R има проста философия за шасито – по-леко с по-голяма стабилност, с което може да се атакува завоя, без да се връща газта. Благодарение на по-малкото тегло и по-спортната ергономия, KTM 890 DUKE R спестил приблизително 3,5 кг в сравнение с KTM 790 DUKE.За добавената мощност на KTM 890 DUKE R, има напълно регулируемото окачване. Това го прави спортен мотор с подобрена стабилност на високоскоростни трасета. Същевременно запазва стабилността и комфорта при уличното каране. С височина на седалката от 840 мм, ездачът на KTM 890 DUKE R седи по-високо от KTM 790 DUKE.LED фаровете съчетават оптимално осветление в близост до полето с максимална светлинна мощност. Дневните светлини гарантират, че другите участници в движението ви виждат да идвате. Дисплеят е с многоцветна комбинация и дава подходяща и разбираема информация. Той автоматично адаптира осветеността си към околната светлина. На дисплея се показват режимите на движение – Rain (дъжд), Street (улица), Sport (спортен) и Track (писта).

KTM 1290 SUPER ADVENTURE R

KTM извади най-мощното си оръжие в Милано – KTM 1290 SUPER ADVENTURE R. Това бе, за да спечели сърцата на хората, обичащи приключения на дълги разстояния, на пътешествениците, които не спират пред нищо.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE R

Те опаковаха двигателят V1-twin под 75° с обем 1301 куб.см, 140 Нм въртящ момент и мощност от 160 к.с. (119 кВт) в най-модерното шаси за пътуване на ендуро в света. Резервоарът събира 23 л, а разходът е 5,52 л на 100 км.Мотоциклетът е готов да поеме по всякакъв терен, във всякакви условия и да измине хиляди километри. Той е уникална комбинация от компоненти с най-високо качество. Агрегатът е напълно разработен и надежден, като позволява изключително дълги интервали на обслужване от 15 000 км. Това е най-доброто ендуро за офроуд пътуване и за изследване на непознати пътища или територии.

Kawasaki Една от марките на „Голямата четворка“ от Япония – Kawasaki също представя три суперинтересни и бързи машини

И трите бяха представени миналата есен на EICMA 2019 в Милано и определено предизвикаха огромен интерес. Те са част от моделната гама на Kawasaki за 2020 г. 

Kawasaki Z900. Актуализиран за 2020 г., Z900 поддържа концепцията „Вълнуващ и лесен“ на своя предшественик.

Kawasaki Z900Същевременно предлага следващата стъпка в агресивния Z Sugomi стил. Моторът идва с множество нови усъвършенствани функции, включително интегрирани режими на езда, нов цветен екран TFT, свързаност с Bluetooth смартфон, изцяло LED осветление и по-чисти емисии. Z900 е винаги лидер в сегмента на нейкид мотоциклетите. Той е с две версии за 2020 г. – машина с пълна мощност 125 к.с. (92,2 кВт) и спецификация за A2 с 95 к.с. (70 кВт). За да отговори на нормите Euro5 има комбинация от по-голям обем на изпускателната камера за приспособяване на актуализациите на катализатора и промените в предкамерата за отработените газове. Това плюс шумозаглушител, създава страхотно усещане при стартиране, на празен ход и при рязко даване на газ.

Новият хипернейкид Kawasaki Z H2  Kawasaki притежава завидно Z наследство в голия клас от близо 50 години

Новият хипернейкид Kawasaki Z H2  Kawasaki притежава завидно Z наследство в голия клас от близо 50 годиниТака е от емблематичния и новаторски Super Four модел Z1 от 1972 г. Марката сега пак идва с най-новия си Z от най-високо ниво. Това е най-радикалният, най-напредналият в техническо отношение и най-мощният Z, правен някога – Z H2. За него Kawasaki използват своя опит с Ninja H2 и Ninja H2R. Така Z H2 води света на мотоциклетизма в нова посока с върховата машина Hypernaked. Да бъдеш на върха на семейството 2020 Z е огромна отговорност. Това изисква машина с много функции, удовлетворяващи нуждите дори и на най-взискателния. Така се предоставя спецификацията, която надвишава тези изисквания – “The Ultimate Z”. Подобно на основния дух на уникалната дизайнерска философия „Sugomi” на Kawasaki, където всяка стилистична иновация е съчетана еднакво с инженерна характеристика, Z H2 буквално изобилства от интересни неща за ездача.Най-много внимание е насочено към четирицилиндров 998-кубиков двигател, интегриран и балансиран със суперчарджър. Той е с мощност 200 к.с., но е с приятелски характер към ездач. Това води до изключително управление на мотоциклета. Въпреки че Z H2 ще бъде привлекателен за много опитни мотоциклетисти, всестранната му управляемост го прави достъпен и за по-широката потенциална аудитория.

Ninja 1000SX Ninja 1000SX бележи четвъртото поколение на успешна платформа за спортни туръри

Ninja 1000SX Ninja 1000SX бележи четвъртото поколение на успешна платформа за спортни туръри

Моторът е с по-чисти емисии със същите показатели, по-спортен, по-динамичен нов стил, едностранно изведен заглушител и изцяло LED осветление. Това е в новия списък със спецификации. Ninja 1000SX за 2020 г. наистина предлага най-доброто от двата свята. Повишеният комфорт на седалката както за ездача, така и за пътника е само една от модификациите. Дебют прави електронният круиз контрол, бърз превключвател на предавките, интегрираните режими за езда, комбиниращи KTRC и режими за езда. Освен това се включва и 10,9-сантиметровия изцяло цветен цифров TFT дисплей, със свързаност на смартфона. Така този изискан спорт турър е по-привлекателен от всякога.Новият стайлинг акцентира върху новите светодиодни светлини, включително фарове и стопове, както и светлини на регистрационните табели и мигачите.

Фабрично са монтирани гуми Bridgestone Battlax Hypersport S22. За допълнително удобство, Bluetooth чип е вграден в приборния панел, позволява на мотоциклетистите да се свързват с мотоциклета си безжично. И тук е налично приложението за смартфони на Rideology на Kawasaki. Куикшифтъра нагоре и надолу е стандартно оборудване за 2020 г., а двойните шумозаглушители правят място за един спортен, монтиран от дясно.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *