АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Маестро Мартин Пантелеев – влюбен във всичко, което прави!

АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Маестро Мартин Пантелеев - влюбен във всичко, което прави!

В ”АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ!” от 1 до 14 февруари ще ви представим изповедите на популярни и интересни личности, които ще споделят своите възгледи за любовта. Гледайте и техните топ 5 любими песни на тази тема, които ще излъчим на 14 февруари по телевизия ММ.

Преди няколко години станах свидетел на триумфа на Мартин Пантелеев с Кралската Филхармония в Лондон, която той дирижира за изпълнение на произведението му ”Архетип”. После се запознахме в София покрай едно предаване и веднага разбрахме, че гърненцето си е намерило похлупак. Двамата сме идеалисти с кауза почти пердута – популяризиране на културата.

Хвана Маестрото цигулката и обиколихме 8 места в Северозападна България, в които той разказваше за Моцарт и произведенията му и свиреше на публика, която слушаше с насълзени очи. Благодаряха и искаха още! И така, от село Брусарци и пещерата Леденика през София, Кейптаун, Пекин, Лондон и Тел Авив и до още 26 локации по земното кълбо, Мартин Пантелеев не спира да дирижира, свири и композира. Остави се в ръцете на екипа на телевизия ММ, за да снимаме модерен клип на класическо произведение, като безстрашно и дисциплинирано изпълняваше всичките ни приумици. Получи се. И ще ви издам една тайна – освен другите си таланти е много добър на карти Таро!

И всичко прави с Любов! Възпитан е така от прекрасните си родители, които са пример за обич и уважение един към друг!

Благодаря му от сърце, че намери време след пореден концерт да отговори на въпросите ни и да посочи своите Топ 5 любовни песни, които ще видите по телевизия ММ на 14 февруари от 12:30 ч. и 20:30 ч.

Помните ли обекта на първата си любов и с какво беше по-специална?

Тя имаше сиво-зелени очи и когато погледите ни се срещаха имах усещането, че горя. Вечер не можех да спя, но така и не посмях да говоря с нея…

Вярно ли е, че сте станал музикант, за да Ви харесват момичетата?

Станах музикант, защото от малко дете усещах, че нотите са различни вселени, в които аз можех да се пренасям и живея. Вълшебно! А относно момичетата, когато бяхме тийнейджъри наистина имаше период, в който беше секси, ако си от по-виртуозните. Това беше един важен, допълнителен стимул за усъвършенстване, но съвсем скоро разбрах, че са детинщини.

Вярно ли е, че сте станал музикант, за да Ви харесват момичетата?Според Джузепе Верди в изкуството, както и в любовта, преди всичко трябва да бъдем откровени. Трудно постижимо ли е това във времената, в които живеем?

Винаги е било трудно. Особено, ако истински държиш на себе си и своите идеи. Именно тогава обаче сме щастливи в изкуството и любовта.

Имате страхотна авторска музика. ”Архетип” след време ще бъде класика. Доколко е важно да сте влюбен, за да композирате?

Аз винаги съм влюбен, във всичко, което правя, иначе няма смисъл. Разбира се, когато сме на крилата на любовта, светоусещането се променя и ни дава нови сили да творим. Трябва обаче и да се внимава, защото, както е известно “Too much love will kill you”…

Попадали ли сте в бездната на безразличието?

Винаги ме е било страх да не предъвквам живота на мъртвите, както се казва в Хенрих IV на Луиджи Пирандело. Именно заради това се старая да си поставям все по-трудни и високи цели, тъй като често всичко ми се получава с плашеща лекота.

Как се случва магията на любовта при Вас и доколко външност, характер и интелект са били определящиза връзките Ви през годините?

Материалната обвивка е твърде крехка, променя се бързо и не може да е причина за любов. Характер и интелект също не са непременно определящи за да обичаш повече или по-малко. Най-красивото на любовта е, че няма нужда от обяснения защо и как. Колко дълго обаче ще продължи полетът, зависи от много неща. За мен от крайно значение е постоянното желание да бъдеш с някого. Ако то липсва, значи нещо не е наред.

С какво ви спечели съпругата Ви Лида?С какво ви спечели съпругата Ви Лида?

Със ceбераздаването си в нашата връзка, по-късно с лекотата, с която успява да преодолява изпитанията, като майка и най-вече подкрепата във всяко едно мое начинание.

Ако трябва да избирате между Любовта и Музиката, на кое ще се спрете?

Те са едно и също нещо. Ако музиката не се прави с любов е истинско мъчение…

Бракът е…

Желанието да споделиш живота и себе си.

Ако любовта беше инструмент, как щеше да звучи?

Като добър оркестър.

Уиски или вино?

“In vino veritas”

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *