Новак Джокович – Голям спортист и Голям Човек!

Новак Джокович – Голям спортист и Голям Човек!
Снощният драматичен финал на Wimbledon 2019 остави без дъх дори и нас зрителите

Не бих могла да си представя какво им е било на двамата финалисти и живи легенди в тениса Роджър Федерер и Новак Джокович. След почти пет часов мач изпълнен с великолепен тенис и много феър плей трофея за пети път грабна Новак Джокович. Ноле демонстрира невероятна игра както във физически така и в психически аспект.

Тази година на Wimbledon за първи път бяха въведени новите правила, при които до тайбрейк в последния сет се достига само ако геймовете станат 12 на 12. И като, че ли само за наша (зрителска) наслада след почти 120 минутна игра само в петия сет, балканският лъв и швейцарският магьосник достигнаха кулминацията, а именно тайбрейк, в който Ноле успя да надиграе Маестрото и да изправи на крака централния корт на Wimbledon, Сърбия и целия тенис свят.

Типично в негов стил обаче Новак Джокович освен великан на корта е великан и в личния си живот чрез своята фондация.

Фондацията на Новак Джокович и EXIT Foundation обединяват усилията си за равен достъп на децата до детски градини
Фондацията на Новак Джокович и EXIT Foundation обединяват усилията си за равен достъп на децата до детски градини
Елена Джокович

Звучи изтъркано, но е напълно вярно – децата са нашето бъдеще и който неглижира този факт в близките години ще си има ядове. Културата и образованието са в основата на оцеляването на една нация и съседите от Сърбия дават прекрасен пример как се правят нещата. На 6 юли 2019 г. екипът на телевизия ММ беше единствената българска медия на пресконференцията в Нови Сад, в Прес центъра на фестивала EXIT 2019. Поводът – подписването пред журналистите на договора между двете фондации за кампанията “Да дадем равен шанс на всяко дете. Нека да строим заедно детски градини!”.

В рамките на фестивала EXIT 2019, посетителите бяха поканени да изпратят съобщение на номер 2205 (цифрите от рождения ден на Джокович) на стойност 100 динара (1,66 лв), а целта беше за четирите дни на музикалното събитие да се съберат 18 450 000 динара (307 000 лв) за възстановяването на детската градина в село Cenej, близо до Нови Сад – градът, където се провежда фестивала. Последната завършена детска градина от Фондацията на Новак Джокович е в гр. Димитровград.

Съпругата на тенисиста Елена Джокович и основателят на фестивала EXIT Душан Ковачевич подписаха Меморандум за съвместни проекти между двете фондации

Съпругата на тенисиста Елена Джокович и основателят на фестивала EXIT Душан Ковачевич подписаха Меморандум за съвместни проекти между двете фондации

Преди това бе излъчено видео на новия шампион от Уимбълдън 2019, което може да видите тук:

И ако таблоидите в Англия се питаха защо съпругата на Джокович отстъства от трибуната, за да го подкрепя както направи Мирка Федерер, може би отговорът е свързан с някои от благотворителните проекти по които работи Фондация Новак Джокович. Самата Елена в своя сайт се представя така “Уча се да живея. Разказвам истории”. А проектите ѝ са за тези, които се осмеляват да бъдат себе си.

Респект и успех!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *