Премиерът на Сърбия дава надежда за EXIT Festival 2020

Премиерът на Сърбия дава надежда за EXIT Festival 2020
Премиерът на Сърбия помоли организаторите на Exit Festival 2020 да не отменят фестивала, а само да го отложат за месец август.

Сръбският фестивал EXIT вече анонсира, че няма да се състои в нормалния си формат и в периода, който беше обявен, 9-12 юли 2020. Сръбският министър председател Ана Бърнабич помоли организаторите да не отменят фестивала, а да го отложат до месец август.

Бърнабич сподели, че имайки предвид стабилното подобряване на ситуацията в Сърбия и в другите европейски страни, националния кризисен щаб в Сърбия са препоръчали фестивалът да се състои това лято.

“Ние препоръчваме да се премести фестивала EXIT през месец август, защото очакваме до тогава пандемията от coronavirus в цяла Европа да е напълно овладяна.”

Сподели тя в Нови Сад, градът в който през последните 20 години се провежда фестивала EXIT.

Организаторите от своя страна отговориха, че те също следят информацията идваща от щаба и от съседните на Сърбия страни и от своя страна ще редуцират капацитета на събитието и ще вземат всички предпазни мерки.

„Фестивалът, в пълния си капацитет с дневна посещаемост от 55 000 човека и изпълнители на повече от 40 сцени, няма да може да се осъществи до 2021 г., но ние сме изключително радостни, че здравословната ситуация значително се подобрява и че ще можем да отпразнуваме 20-тата годишнина от създаването на EXIT това лято.”

каза основателят на фестивала Душан Ковачевич

основателя на фестивала Душан Ковачевич

“За нас от първостепенно значение е здравето на артистите, изпълнителите, публиката и всички ангажирани в организацията на фестивала. Ако трябва да избираме между страхът и оптимизма, ние винаги ще изберем последното и сме изключително щастливи, че ще сме отново заедно с нашите фенове и любими артисти това лято.”

добави Ковачевич

Както се очакваше тази новина се разпространи по-бързо от коронавируса сред фестивалната индустрия. Но музикалните агенти и артистите видяха макар и малка надежда за събуждането на събитийната и фестивална индустрия, която беше засегната най-силно от пандемията.

Един от членовете и съосновател на EXIT Иван Миливойев сподели:

„Тази новина е изключително важна за феновете по целия свят, защото макар и в по-малки формати, когато е безопасно да се състоят, тези събития ще могат да върнат така необходимата ни наслада от музиката в тези толкова трудни за всички времена.”

EXIT е летен музикален фестивал основан през 2000 г. провеждащ се ежегодно, всеки юли, в средновековната Петроварадинска крепост в Нови Сад. Фестивалът печели два пъти наградата ‘Най-добър голям фестивал в Европа’ – през 2013 и 2017 г.

EXIT е летен музикален фестивал основан през 2000 г. провеждащ се ежегодно, всеки юли, в средновековната Петроварадинска крепост в Нови Сад. Фестивалът печели два пъти наградата ‘Най-добър голям фестивал в Европа’ - през 2013 и 2017 г.

През сцените му са минали артисти от ранга на: The Cure, Madonna, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, Migos, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox, Motorhead, Wu-Tang Clan и много други.

През 2019 г. EXIT Festival привлече повече от 200 000 посетители от 90 страни с принос към сръбската икономика от 16.4 мил евро.

Роден от студентски протести фестивла EXIT промотира много хуманитарни и екологични проекти. Скоро EXIT стартира най-големия си социален и екологичен проект до момента наречен LIFE STREAM. Основната идея на проекта е да се стриймват някои от най-важните концерти по нов и иновативен начин, чрез стрийм на неизлъчвани материали с информация от научни източници свързана с климатичната обстановка и други социални проблеми.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *