Премиерът на Сърбия дава надежда за EXIT Festival

Премиерът на Сърбия дава надежда за EXIT Festival 2020
Премиерът на Сърбия помоли организаторите на Exit Festival да не отменят фестивала, а само да го отложат за август 2020

Сръбският фестивал EXIT вече анонсира, че няма да се състои в нормалния си формат и в периода, който беше обявен, 9-12 юли 2020. Сръбският министър председател Ана Бърнабич помоли организаторите да не отменят фестивала, а да го отложат до месец август.

Бърнабич сподели, че имайки предвид стабилното подобряване на ситуацията в Сърбия и в другите европейски страни, националния кризисен щаб в Сърбия са препоръчали фестивалът да се състои това лято.

“Ние препоръчваме да се премести фестивала EXIT през месец август, защото очакваме до тогава пандемията от coronavirus в цяла Европа да е напълно овладяна.”

Сподели тя в Нови Сад, градът в който през последните 20 години се провежда фестивала EXIT.

Организаторите от своя страна отговориха, че те също следят информацията идваща от щаба и от съседните на Сърбия страни и от своя страна ще редуцират капацитета на събитието и ще вземат всички предпазни мерки.

„Фестивалът, в пълния си капацитет с дневна посещаемост от 55 000 човека и изпълнители на повече от 40 сцени, няма да може да се осъществи до 2021 г., но ние сме изключително радостни, че здравословната ситуация значително се подобрява и че ще можем да отпразнуваме 20-тата годишнина от създаването на EXIT това лято.”

каза основателят на фестивала Душан Ковачевич

основателя на фестивала Душан Ковачевич
Oснователя на фестивала Душан Ковачевич

“За нас от първостепенно значение е здравето на артистите, изпълнителите, публиката и всички ангажирани в организацията на фестивала. Ако трябва да избираме между страхът и оптимизма, ние винаги ще изберем последното и сме изключително щастливи, че ще сме отново заедно с нашите фенове и любими артисти това лято.”

добави Ковачевич

Както се очакваше тази новина се разпространи по-бързо от коронавируса сред фестивалната индустрия, като музикалните агенти и артистите видяха макар и малка надежда за събуждането на събитийната и фестивална индустрия, която беше засегната най-силно от пандемията.

Един от членовете и съосновател на EXIT Иван Миливойев сподели:

„Тази новина е изключително важна за феновете по целия свят, защото макар и в по-малки формати, когато е безопасно да се състоят, тези събития ще могат да върнат така необходимата ни наслада от музиката в тези толкова трудни за всички времена.”

EXIT е летен музикален фестивал основан през 2000 г. провеждащ се ежегодно, всеки юли, в средновековната Петроварадинска крепост в Нови Сад. Фестивалът печели два пъти наградата ‘Най-добър голям фестивал в Европа’ – през 2013 и 2017 г.

EXIT е летен музикален фестивал основан през 2000 г. провеждащ се ежегодно, всеки юли, в средновековната Петроварадинска крепост в Нови Сад. Фестивалът печели два пъти наградата ‘Най-добър голям фестивал в Европа’ - през 2013 и 2017 г.

През сцените му са минали артисти от ранга на: The Cure, Madonna, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, Migos, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox, Motorhead, Wu-Tang Clan и много други.

През 2019 г. EXIT Festival привлече повече от 200 000 посетители от 90 страни с принос към сръбската икономика от 16.4 мил евро.

Роден от студентски протести фестивла EXIT промотира много хуманитарни и екологични проекти. Скоро EXIT стартира най-големия си социален и екологичен проект до момента наречен LIFE STREAM. Основната идея на проекта е да се стриймват някои от най-важните концерти по нов и иновативен начин, чрез стрийм на неизлъчвани материали с информация от научни източници свързана с климатичната обстановка и други социални проблеми.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *