Гурко от Анимационерите с призив за подкрепа

Гурко от Анимационерите с призив за подкрепа
След въведите мерки заради пандемията от COVID-19, популярният водещ от радио Z-Rock и фронтмен на група Анимационерите публикува на стената си във Фейсбук следното писмо с призив за подкрепа за подкрепа на артисти, музиканти, танцьори, DJ и всички, които се занимават с изкуство и на практика остават без работа и физическото им оцеляване е под въпрос.

Прочетете и подпишете, ако подкрепяте идеята на Гурко!

гурко анимационерите на сцената пее

Уважаеми артисти на свободна практика и персонал на нощни заведения,

Наложените мерки за ограничаване на Ковид-19 ни лишават от правото на работа и доход.
Подкрепете подписката като качите това писмо на стената си.

За физически подпис ще Ви очакваме днес между 18:30 и 19:30 ч. в бар “Кева”, а при невъзможност да присъствате, оставете телефонен номер за връзка.

Писмото ще бъде официално входирано и от бързия му отговор или от мълчанието по темата ще зависят и бъдещите ни действия.
Стига празни приказки и обещания!

До
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА
КМЕТА НА СОФИЯ

Уважаеми г-н Борисов,
Уважаеми г-н Банов,
Уважаема г-жо Фандъкова,

С предприетите мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 на територията на София, а именно: недопускане на посещения в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито за периода 25.10. – 08.11.2020 г., освен работата на нощните заведения, на практика се спира и концертната дейност на артисти, музикални формации, изпълнители и диджеи в тези заведения.

Предвид несигурността в дефинирания период, както и на конкретиката в тълкуванието на тези мерки, бихме искали да ви информираме, че за разлика от артистите на държавна издръжка, както и служителите в държавната администрация (каквито сте и Вие), на които заплатите са гарантирани и при карантина, приходите на персонала на нощните заведения и артистите на свободна практика спират за така неясно определения период.

При това едностранно взето решение за налагане на ограничителните мерки, без допитване и мнение от засегнатата страна, е редно с обявяването и налагането на мерки за ограничаване на разпространение на Ковид-19 да бъдат обявени и приложени съответните мерки за подпомагане на пряко засегнатите от тези ограничителни мерки нощни заведения и персонал, музикални групи, диджеи и други артисти на свободна практика, както и представляващите ги юридически лица.

След като следваме примера на европейските страни за затваряне на нощните заведения, трябва да следваме и примера им за подкрепа на засегнатия бизнес и хора.

Гласуваната за България европейска подкрепа от 29 млрд. евро не е ли именно за пострадалите не само от коронавируса, но и пряко пострадалите от мерките за ограничаването му?

За този период ние – персонал на нощните заведения, музиканти, артисти, групи и диджеи се оказваме, образно казано, „на улицата”.
От Вашите бързи решения и конкретни действия зависи дали ще бъдем на улицата, директно казано, или ще чакаме, както държавните служители на заплата, докато пандемията утихне.

Ето и конкретните искания за подпомагане на засегнатите от ограничителните мерки:

– Замразяване на наемите на заведенията, които са затворени и съответно редуциране на наемите на заведенията с намалено работното време вследствие на мерките за периода;

– Програми за безусловна финансова помощ на компаниите, пострадали от мерките;

– Освобождаване от изплащане на осигуровки на персонала на заведенията, както и на компаниите, засегнати от мерките за целия период;

– Осигуряване възможност за получаване на безлихвен кредит на компаниите и физическите лица, пряко засегнати от мерките

С уважение,

Георги Згуров – Гурко

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.