“Моят подводен Рим” – най-дълбокото синьо в новата песен на NiB

"Моят подводен Рим" - най-дълбокото синьо в новата песен на NiB
Премиерата на видеото на “Моят подводен Рим” е в неделя в столичния бар “Петък” с бонус – концерт на групата.

NiB: Now in Bulgaria, авторският музикален проект на Николай Бекриев или Заека от Анимационерите, представя ново парче, което дава силна заявка за нов фаворит на феновете на алтернативната формация.

Photo credits: Васил Стефанов, Стефка Николова
Моят подводен Рим има дълга и необикновена история.
Откриващият риф се ражда точно преди осем години в бар в София, където Николай Бекриев избира да прекара вечерта под музикалната селекция на Краси Москов. Следва поредица от неуспешни опити за опитомяване на идеята. Неочакваният катализатор за песента е автобиографията на Flea от Red Hot Chili Peppers, споделя Заека. Страниците на книгата са онзи липсващ елемент, който намества парченцата от пъзела.

Крайният резултат е повече от впечатляващ. Моят подводен Рим започва с магически риф, който се развива амбициозно и въвежда слушателя в поредната остроумна игра на думи, предизвикваща въображението. А „най-дълбокото синьо” е рефренът, който феновете на алтернативната музика в България скоро ще повтарят.

За видеото на песента NiB: Now in Bulgaria отново се оставя в ръцете на тандема Стефка Николова и Васил Стефанов.

В клипа на Моят подводен Рим главният герой търси отговори на въпросите в главата си от атрактивна психоаналитичка, в ролята на която се превъплъщава танцьорката и хореограф Дима Русева. „Искахме забавно и безотговорно видео за това, какво става в главата на някой, докато слуша тази песен. А може би не става точно това!?“, коментират режисьорите.

Photo credits: Васил Стефанов, Стефка Николова

Интерпретацията е отворена за всички в софийския бар “Петък”, домакин на премиерата на сингъла и официалния клип към него в неделя в 20:00. След прожекцията на видеото NiB: Now in Bulgaria ще свири на живо и с пълнокръвна банда за първия си клубен гиг. Във формацията се включват Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) – бас и Христо Костов (китарист за Hayes & Y на лайвовете им в България).

YouTube премиерата на видеото към Моят подводен Рим е на 28 ноември в 00:00.

Oще за NiB:Now in Bulgaria:

FACEBOOKINSTAGRAM | YOUTUBESPOTIFY | SOUNDCLOUD

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *