Раздадоха 72-рите награди Тони

Раздадоха 72-рите награди Тони

На бляскава церемония късно снощи (или рано днес зависи от кои птички сте) се проведоха 72-рите награди Тони

Отличията се връчват на ежегодна церемония в Ню Йорк и се смятат за най-високо признание в областта на театралното изкуство. Те са еквивалент на наградите „Оскар” на Филмовата академия и на наградите „Еми“ в сферата на телевизията.

През годините от съществуването им отличията се присъждат в множество категории, някои от които са променяни нееднократно. От 2011г. „Тони“ се връчват в 26 категории в областта на актьорската изява, музиката, режисурата, осветлението и хореографията. Редом с тях се присъждат и специални награди за постижения на театрални трупи в САЩ, за специален принос към драматичното изкуство и за доброволчество в тази област.

На тазгодишната церемония “The Band’s Visit” помете конкуренцията, спечелвайки 10 награди Тони, включително и за най-добър нов мюзикъл. Историята разказва за египетски полицейски оркестър, заседнал за една нощ в Израел.

Harry Potter and the Cursed Child”, продължението на седмата книга от поредицата спечели награда за най-добра игра.

Наградите за най-добра актьорска игра при мъжете получиха Андрю Гарфийлд и Нейтън Лейн за “Angels in America”. При дамите бяха отличени Гленда Джаксън и Лори Меткалф за “Three Tall Women”.

Голямото разочарование на вечерта, бе че “Once on This Island” победи “Carousel” и “My Fair Lady” за наградата най-добро завръщане на мюзикъл.

Композиторът Андрю Лойд Уебър, който е и един от най-успешните музикални театрални писатели и продуценти в историята получи награда за цялостно творчество. Същата награда получи и Чита Ривера, която е почитана Бродуей танцьорка и актриса, чиито емблематични образи включват и ролята на Анита в “Уестсайдска Исторя”.

А някои печеля дори без да се състезават

Bruce Springsteen спечели специалната награда „Тони” в знак на признание за възторженото ревю и изцяло разпродадено шоу “Спрингстийн на Бродуей”. В него той пее скъсени версии на някои от най-известните си хитове както и разказва истории от мемоарите си.

Актьорът John Leguizamo също получи специална награда ”Тони” за своя принос и отдаденост към театъра продължаваща вече три десетилетия.

снимки: Sara Krulwich/The New York Times

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *