Biffy Clyro се завърнаха с нова песен Instant History

Biffy Clyro се завърнаха с нова песен Instant History | MMTV
Biffy Clyro направиха сензационно завръщане с чисто новия си сингъл Instant History

Парчето се явява първи предварителен поглед към предстоящия им осми студиен албум.

„Най-добрата банда на Велокобритани” (Kerrang!) и „Шапмионите на стадионния рок” (The Guardian)  се завърна на #1  през 2016 г. с предишния албум ‘Ellipsis’, който последваха с ‘MTV Unplugged: Live At Roundhouse’ и със саундтрака към филма ‘Balance Not Symmetry’.

Продуцирана от печелилия Grammy Rich Costey (Foo Fighters, Muse, The Killers), Instant History е поразително изявление за намеренията на триото. Винаги тествайки границите на звученето си, с Instant History бандата улавя сблъскващ се момент на мелодия, агресия и извисяващи се като небостъргач китари. Тази динамична сила е също свежо съживена с резки и кинематични синтезатори и извисяваща се вокална хармония.

Фронтменът Simon Neil споеля:

“Instant History е най-големият, най-ловкият поп момент, върху който сме работили някога. Това е фантастично, встъпително доказателство, въпреки че музикално не отразява посоката на албума. Но тематично е добър показател за смисъла му: да се учиш от грешките си и да осъзнаеш как можеш да движиш нещата напред. Те могат да бъдат подобни, въпреки че никога няма да са същите, но нека това не ни плаши.”

Албумът ще покаже как Biffy Clyro (братята Johnston, James (бас) и Ben (барабани)) – водят всичко, което правят най-добре, към следващото ниво. Усъвършенствали са се в писането на най-впечатляващите припеви в кариерата си, успоредно с експлозия от чиста и дълбока интензивност, оживена и емоционална оркестрация. Това широкообхватно качество държи нещата вълнуващи и непредвидими.

Biffy Clyro израснаха от независимото си начало до британска представителна рок банда

Най-скорошните им 2 албума Ellipsis (2016) и Opposites (2013) се изстреляха директно към #1 в класациите, след пробива на по-ранните сетове Only Revolutions (#3, 2009) и Puzzle (#2, 2007).

Този успех бе подчертан от редица големи награди. Те включват NME награди (2 x Best British Band, Best Live Band и Best Music Video); четири награди на Kerrang! (Best British Band, Classic Songwriter, Best Album и Best Music Video); и три награди Q  (Best Live Band, Best Album и наградата Fender Play). Също така са били номинирани за две награди BRIT (и двете за Best British Group) и Mercury Prize.

Хедлайнери на фестивали като Reading, Leeds, Download и TRSNMT, Biffy Clyro ще изпълняват на Radio 1’s Big Weekend в Дънди през май. Те са част от изцяло звездна група, която включва още AJ Tracey, Calvin Harris, Camilla Cabello, Dua Lipa и Harry Styles.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *