Cher издава “Chiquitita” на ABBA на испански в подкрепа на UNICEF

"Chiquitita" подпомага хуманитарните каузи с дарение от 1$ милион

Cher издава "Chiquitita" на ABBA на испански в подкрепа на UNICEF
Cher издава испанска версия на класическата песен на ABBA, “Chiquitita” в подкрепа на UNICEF

Cher ще издаде испанска версия на класическата песен на ABBA “Chiquitita” на 8 май, а приходите ще отидат при UNICEF, анонсираха от Warner Records. Едновременно ще бъде издаден и допълнителен дигитален сингъл на “Chiquitita” на английски.

Това е първото издание на испански език в несравнимата 55-годишна кариера на печелилата награди Oscar, Grammy и Emmy легенда. Видеото към “Chiquitita” ще дебютира на събитието на UNICEF COVID-19 Virtual Special, което ще се излъчи в събота, на 9 май от 8:00pm ET (неделя, 3:00 ч. бел.пр.) на  www.unicefwontstop.org и www.YouTube.com/unicefusa.

Видеото към “Chiquitita” ще дебютира на събитието на UNICEF COVID-19 Virtual Special, което ще се излъчи в събота, на 9 май от 8:00pm ET (неделя, 3:00 ч. бел.пр.)

Cher, която записа вокалите си на “Chiquitita” у дома, казва:

Започнах репетициите на испанската версия през втората част на мината година. Когато всичко в света се промени, исках да помогна. Изглеждаше като правилния момент да го направя. От дълго време се възхищавам на UNICEF, особено заради работата им в образоване на младите жени. Актрисата Audrey Hepburn бе мой герой и бях толкова горда, когато тя стана техния Посланик на добра воля през 1988 г. Сега, повече от всякога, е изключително важно да приоритизираме всяко дете по света, сякаш е наше собствено.”

ABBA дариха приходите на UNICEF, откакто песента за първи път излезе през 1979

Cher ще дари $1 милион на многобройни благотворителни организации, фокусирани над „хронично пренебрегнатите и забравените“ хора по време на пандемията чрез новосформираната инициатива CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI).

В партньорство с Dr. Irwin Redlener, ръководител на Инициативата на центъра за пандемии и ресурси за отговор на Earth Institute в Колумбийския университет и съосновател на фонда Children’s Health Fund, даренията на CherCares ще бъдат насочени към недооценени цветнокожи общности и местните американски общности, които имат минимален достъп до физическа защита или медицинска грижа.

Cher коментира:

Не можем да забравим хората, които най-много страдат“

Някои от организациите, предопределени за дарения в първоначалния кръг на фонда CherCares, включват The Aaron E. Henry Community Health Center в Clarksdale, Mississippi и мрежа от клиники за фермерски работници в Central Valley, Калифорния.Dr. Redlener подчертава факта, че всички проекти ще се следят отблизо, за да е сигурно, че даренията на CherCares наистина помагат на набелязаните общности. Средствата ще бъдат разпределени чрез фондацията Entertainment Industry Foundation – www.eifoundation.org.

Dr. Irwin Redlener, ръководител на Инициативата на центъра за пандемии и ресурси за отговор на Earth Institute в Колумбийския университет
Dr. Irwin Redlener, ръководител на Инициативата на центъра за пандемии и ресурси за отговор на Earth Institute в Колумбийския университет

Dr. Redlener коментира:

“Cher направи проучването си и бях толкова развълнуван от острия ѝ фокус върху изследването на възможности, които биха донесли незабавна помощ на недооценените общности, които се борят с бедността и други несгоди, много преди COVID-19 да се появи. Нашите ценности са в пълен синхрон. Това са семействата и децата, които имат най-малък достъп до жизненоважни ресурси срещу пандемията. Тя искаше да се погрижи за толкова много и вдъхнови други, които може да са в позиция да направят същото. Поощрих важността гласът ѝ да бъде чут, за да може да запали светлина над тези организации. CherCares е само едно от малкото усилия, които наистина се фокусират върху най-нуждаещите се деца и семейства в Америка.”

Cher добавя:

Когато видя съкрушителния брой на малцинствата, засегнати от COVID-19, знам, че всички сме отговорни да помогнем където и както можем. Със знанията и ръководството на  Dr. Redlener се надявам да променя нещата.”

Cher допринесе и към Crew Nationwww.livenationentertainment.com/crewnation, благотворителна организация, основана от Live Nation и Фонда за спешна помощ на служители на MGM Grand Resorts www.mgmresortsfoundation.org.

Photo Credit: Mert Alas & Marcus Piggott

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.