Музиката на Prince ще бъде използвана за музикален филм

Музиката на Prince ще бъде използвана за музикален филм | MMTV

Universal Studios са придобили правата върху няколко класически песни на Prince

Universal са направили това с намерението да ги използват за музикален филм от типа Mammma Mia. Oт студиото заявяват, че филмът няма да бъде биографична, а по-скоро измислена история, използваща песни на Принс.

През своята кариера, Принс постигна статус на икона заради успехите си както в музиката така и в другите си творчески начинания. Той е един от най-продаваните артисти за всички времена, с над 100 милиона продадени записа в цялия свят. Спечелил е осем награди Grammy, шест American Music Awards, Златен глобус и Оскар за неговия музикален филм от 1984г., Purple Rain.

Това ще е измислен, полу биографичен филм, съдържащ музиката на Принс. Той по никакъв начин няма да разказва историята на живота му, а вместо това ще използва неговата музика, за да движи измислен сюжет. Креативните сили зад проекта, които включват: изпълнителният продуцент Трой Картър (консултант по наследството на Принс и мениджърът, който изстреля сред звездите Лейди Гага), и председателят и главен изпълнителен директор на Universal Music Publishing Group Джоди Герсън (първата жена CEO на голяма компания за издаване на музика) са се насочили към създаването на нещо подобно на Mamma Mia! и продължението му, Mamma Mia! Here We Go Again. от гледна точка на музиката, която се използва да се разкаже определена история.

Universal са направили това с намерението да ги използват за музикален филм от типа Mammma Mia.

Идеята за филм включващ песните на Принс идва от неговото завещание

Именно Трой Картър, който управлява наследството на поп иконата (според завещанието му) е представял идеята на различни студия с надеждата, че един филмов проект ще спомогне за увеличаването на продажбите на музиката на Prince. От Universal, който имат успех в близкото миналото с мюзикъли като Pitch Perfect и най-новата адаптация на Les Miserables, агресивно преследваха правата върху музиката на Prince. Все още няма яснота кои песни ще бъдат включени или кога да се очаква филмът, но от Universal вече имат два музикални филма за следващата година. Студиото развива и филм с участието на музиката на Джордж Майкъл, озаглавен “Last Christmas“, както и първата филмова адаптация на “Котките“, който е един от най-дълго задържалите се мюзикъли в историята на Бродуей.

Филмът Mamma Mia! – с музиката на шведското диско чудо ABBA, използва песните им за да разкаже историята на младо момиче, което се опитва да намери баща си преди сватбата си. Той дебютира на сцената през 1999г. като спомогна да се появят още много успешни т.н. “джубоксмюзикъли базирани изключително на музиката на една група или изпълнител или от определена музикална ера. Много от последвалите “джубокс” мюзикъли се преминаха и в биографични подобно на Jersey Boys (Франки Вали и The Four Seasons) и The Cher Show (Cher), който официално дебютира на Бродуей на 3 декември 2018г.

Освен Mamma Mia!, Rock of Ages, който включва рок песни от 80-те години на миналия век също се оказа голям успех без да е биографичен

Rock of Ages, който включва рок песни от 80-те години на миналия век също се оказа голям успех без да е биографичен

Въпреки, че вътрешни източници подчертаха, че този филм няма да бъде история за живота на Prince, от Universal вероятно ще се надяват да дублират успеха, който FOX постигнаха с Bohemian Rhapsody, който наскоро се превърна в най-касовата музикална биографична лента за всички времена с печалба от 540 мил. долара.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *