Днес Дими от Сленг щеше да празнува 53 години

Днес Дими от Сленг щеше да празнува 53 години

Дими завинаги остана на 38 години, след като на 29 юни 2008г. загина в катастрофа с мотора си.

Но днес, на 6 януари 2023 г. той щеше да отпразнува 53 години, да се радва на порасналата си дъщеря Дара, която върви по неговите стъпки и да създава хубава българска музика, както той го можеше. Господ обаче има свои планове. Сътвореното от Дими остава, песните му звучат, а гласът му все така прониква в душата, докато рисува звукови картини, облечени във въздействащи думи.

Празнувай Дими, там някъде в небесата! Благодарим, че беше тук за малко, за да оставиш музикалната си следа. Завинаги!

ЗА ДИМИ

Димитър Екимов – Дими е роден на 6 януари 1970 г. в София. Занимава се с музика от 14 годишен и свири на китара в училищни банди. През 1988 г. завършва средно образование в химическа паралелка на Националната природо-математическа гимназия.  След казармата продължава висшето си образование в Медицинска академия в София и се дипломира през 1996 година.

През 1992 г. Димитър Екимов основава първата си група Cats In A Trunk, която съществува 3 години. През 1993 г. за кратко е вокалист на метъл групата Comatose, а през 1995 г. се присъединява към група „Сателит“, с която постига успех на клубно ниво. Групата издава и един албум – „Ups and downs“. През 1997 година Дими създава група „Сленг“ и в края на 1998 г. излиза първият сингъл на групата „Синьо“ по авторски текст и музика на Дими, който става хит и дава името на първия албум на групата, излязъл през декември 2000 г.”Мой свят” е другата песен, която се превръща в класика. Паралелно с музикалната кариера Екимов не се отказва и от медицината и в края на 1998 година започва специализация по акушерство и гинекология и работи във Втора градска болница.

През 2002 г. се жени за  Ива Екимова, с която се запознава в предаването ”Тиририрам”, което води по това време в телевизия ММ. На 25 юни същата година се ражда дъщеричката им Дара, като Дими сам изражда бебето.

През 2004 г. групата издава втория си албум „Всеки ден“. През годините съставът се променя многократно, но не се разпада. През май 2008 г. Екимов композира песента „Звезда“ за участниците от втория сезон на музикалното реалити шоу Мюзик Айдъл. Това е и последната песен, която той композира.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *