Ed Sheeran – най-добрият британски изпълнител за изминалото десетилетие

Ed Sheeran - най-добрият британски изпълнител за изминалото десетилетие
Ed Sheeran бе коронясан като артистът с най-много №1 хитове в Обединеното кралство за последното десетилетие

Вече е официално – британецът е носител на наградата „Official Charts Record Breaker Award“. Тове е най-новата награда в плашещо дълъгия списък с признания, натрупани след 2010 г.

Според информацията от Official Charts Company, Sheeran е изпълнителя с най-много сингли и албуми достигнали до № 1 в класациите през последните 10 години – цели 12. Другия критерий, по който той бие всички е – най-много седмици на върха (79 седмици).

Ed Sheeran бе коронясан като артистът с най-много №1 хитове в Обединеното кралство за последното десетилетие

Той е третият носител на „Official Charts Record Breaker Award“, след Джъстин Бийбър и великият Бийтълс Пол Маккартни, който държи рекорда с 22 достигания до № 1 в класациите.

Шийран коментира:

“Благодаря на всички, които ме подкрепяха през последните 10 години. Особено на моите невероятни фенове.”

Мартин Талбот, изпълнителния директор на Official Charts Company, сподели:

„Ед наистина доминира през това десетилетие и е достоен носител на тази невероятна нова награда. В началото на десетилетието той беше малко известен (макар и високо оценен) 18-годишен момък от Съфолк. Но каталогът му от постижения от тогава е наистина забележителен. Днес той твърдо се е установил като една от световните суперзвезди от най-високо ниво.”

Трофейната зала на Ed Sheeran със сигурност е почти пълна. Парчето “Shape Of You” е най-стриймваната песен за десетилетието в Spotify (над 2,3 милиарда пъти). Но това не е всичко. Наскоро той разби рекорда за най-висок приход от турне.

Турнето на Ed Sheeran Divide спечели над 775 милиона долара

По този показател той срази гиганти като U2, Guns’N’Roses, AC/DC, Metallica, Roger Waters, Coldplay и Madonna. Този успех Ед постигна чрез 255 концерта за 2 години с невероятната посещаемост от 8,8 милиона зрители.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *