Преди да бъдат известни | Ed Sheeran

„Отнасяйте се с хората така, както искате те да се отнасят с вас”

Преди да бъдат известни | Ed Sheeran

Няма как да сбъркате дълбокия му глас и драматичните вокали на фона на тихи акустични китарни акорди. Песните му безспорно докосват сърцето, защото всички са написани за някого или разказват преживявания на самия Ed Sheeran. А той определено има какво да разкаже.

Роден в Хебдън Бридж, Западен Йоркшър, рижавият талант израства във Флемлингъм, Съфолк. Семейството му живеело скромно, дори нямали телевизор. Родителите на Ed Sheeran събирали пари, за да му купят китара и книги.

Детството

Ed Sheeran сам се определя като крайно странно и чудато дете, с много и различни недостатъци. В ранните си години певецът е имал винено червено родилно петно на голяма част от лицето си, което е било премахнато с лазер. След процедурата британецът е трябвало да приема обезболяващи дълго време, но след като пропуска няколко дози започва да заеква.

Ed Sheeran сам се определя като крайно странно и чудато детеТова бил само един от здравословните му проблеми. До много късна възраст малкият Ed носи големи и грозни диоптрични очила, заради проблеми със зрението.

За съжаление това не е всичко… Певецът е бил почти напълно глух с едното ухо, поради липса на тъпанче.

Живот на бездомник

Когато се преместил в Лондон, за да учи в музикален колеж, трябвало да се издържа сам. Това не било проблем, но когато курсовете му свършили, вече не разполагал със средства, с които да си плаща наема.

Спял предимно във влаковете на лондонското метро и по диваните на свои приятелиИзхранвал се като продавал дискове, но парите не стигали. Затова почти три години живял като бездомник. Спял предимно във влаковете на лондонското метро и по диваните на свои приятели. Много пъти му се случвало да нощува и на открито – под арка близо до Бъкингамския дворец. Почти не се къпел и нямал пари за храна.

„Нямаше къде да живея през почти цялата 2008 година и през целите 2009 и 2010. Успявах да се оправям някак. Знаех къде мога да намеря легло за нощта и знаех на кого мога да се обадя, за да преспя при него на пода. Това, че съм общителен много ми помогна. Пиенето също помогна.”

Случките, които преживял, и хората, с които се запознал по различни приюти, не го сломили, а напротив – вдъхновили гоСлучките, които преживял, и хората, с които се запознал по различни приюти, не го сломили, а напротив – вдъхновили го. Така се родили песните „Homeless” („Бездомен”), „The a team”, която разказва истинската история на момиче наркоманка, която няма дом и приятели. Заради парчето „Small Bumb” много от феновете на Ed Sheeran решават, че той е загубил и дете. В песента наистина се разказва за загубата на бебе, но не на неговото. Става дума за негов приятел, който починал. В песента певецът излива болката на родителите му.

Как бездомникът се превръща в звезда

Годината е 2011. Ed Sheeran издава дебютния си албум „+ (Plus)”. Той получава сертификат за петкратен платинен албум в Обединеното кралство. През 2012 г. Шийрън е почетен с две награди Брит за „Най-добър мъжки солов творец“ и за „Пробив в британската музика“. Песента „The A Team” получава наградата „Ivor Novello” за „Най-добра музикална и лирическа песен“. През 2014 г. Ed Sheeran става „Най-добър нов творец“ на 56-ите награди Грами.

През 2014 г. Ed Sheeran става „Най-добър нов творец“ на 56-ите награди ГрамиEd Sheeran бе коронясан и като артистът с най-много №1 хитове в Обединеното кралство за последното десетилетие. Британецът е носител на наградата „Official Charts Record Breaker Award“. Тове е най-новата награда в плашещо дълъгия списък с признания, натрупани след 2010 г.

Но това не е всичко. Наскоро той разби рекорда за най-висок приход от турне. Турнето на Ed Sheeran Divide спечели над 775 милиона долара. По този показател той срази гиганти като U2, Guns’N’Roses, AC/DC, Metallica, Roger Waters, Coldplay и Madonna. Певецът постигна този успех с 255 концерта за 2 години и невероятната посещаемост от 8,8 милиона зрители.

Турнето на Ed Sheeran Divide спечели над 775 милиона долараВъпреки стремглавото му развитие на сцената, миналото на музиканта му помага да остане здраво стъпил на земята. В интервюта британецът разказва, че винаги е вярвал, че ще успее да постигне мечтите си.

„Когато казах, че искам да свиря в Медисън Скуеър Гардън много хора твърдяха, че съм се побъркал. Аз се постарах и стигнах до там.”

Именно благодарение на тази упоритост само за 5 години от бездомник, продаващ дискове по улиците, британецът се превърна в една от най-обичаните звезди на музикалната сцена.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *