Албумът на Liam Gallagher “MTV Unplugged” стигна директно до №1

Албумът на Liam Gallagher "MTV Unplugged" стигна директно до №1
“MTV Unplugged” на Liam Gallagher директно се отправи към №1 в Британската официална класация за албуми

Това е първия албум от сериите Unplugged, който оглавява класациите след Nirvana през 1994.

Записа постигна и друг голям успех като стана и първия албум на живо, който постига това след ‘Symphonica’ на George Michael през 2014. С 21,000 продажби през първата седмица, от които 10,000 на плоча, “MTV Unplugged” е най-продаваното издание на плоча за годината към момента.

Всички три соло албума на Liam вече дебютираха на върха на класациите, “MTV Unplugged“. Следва библейските студио албуми ‘As You Were’ (2017) и ‘Why Me? Why Not.’ (2019). Между успеха му като соло артист и с Oasis, Liam Gallagher прекара общо шест месеца като №1 в единадесет оглавяващи класациите албуми.

Liam коментира:

“Никой не ми каза, че ще има дни като тези, наистина странни. Три номер едно албума за три години, не е зле за неопитна маймуна от парка. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи. LG x”

Записан в Hull City Hall миналото лято, наелектризиращата атмосфера на сета е очевидна от самото начало

Феноменалната рекция, когато Liam се качва на сцената с ‘Wall of Glass‘ показва именно това. Материали от соло кариерата на Liam като любимия му ‘Once’ и веселия ‘Now That I’ve Found You’ резонират в акустичния формат. Могат да се наблюдават блестящите му вокали, успоредно с трио от беквокалисти и струнни аранжименти, изпълнени от 24-членния Urban Soul Orchestra. „Разсъблечен” от силата на студийния си запис, ‘Gone’ се откроява, като разкрива новооткрита експлозивна динамика и емоционална кинематична атмосфера.

Китаристът на Oasis, Bonehead, се появява в изпълненията на ‘Some Might Say’, ‘Stand By Me’, ‘Cast No Shadow’ и първото някога вокално изпълнение на живо от Liam на бонус трака на ‘Definitely Maybe’, ‘Sad Song’. Шоуто приключва с възторжено одобрение от тълпата на вълнуващата версия на класическата ‘Champagne Supernova’.

Liam отпразнува старта на ‘MTV Unplugged’, присъединявайки се към Bonehead и домакина Tim Burgess за плейбек в сериите на Tim в Twitter Listening Parties.

 

Liam ще излезе на безплатен концерт за персонала на NHS в The O2 на 20 октомври

 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.