Българският Енрике Иглесиас – Митко Петров гостува в бар Sinatra

Българският Енрике Иглесиас - Митко Петров гостува в бар Sinatra Mitko Petrov posing for a photo

След като ви разказахме за проекта на MMTV Online – MM Open Stage, започваме да ви представяме и изпълнителите, които стават част от него.

Изпълненията продължават и през ноември, но не и преди този четвъртък, 26 октомври, да изпратим месеца в компанията на Митко Петров.

mmtv-mitko-petrov-sinatra.jpg

Не е ясно кога точно започват сравненията на българския изпълнител с Енрике Иглесиас, но е сигурно, че прилика има. Един от първите поводи да се заговори за това е участието на Митко в състезание, организирано от самата латино звезда. Конкурсът от 2014г. е за кавър на песента ‘I’m A Freak’, а момчето се включва заедно със съименника си Димитър Кирязов, който се заема със звученето на версията.

Две години по-рано излиза първото парче на изпълнителя – „За истинската любов“, чийто музика и текст той пише сам. 2012г. му носи и отлична диплома от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас. В специалността Класическо пеене той развива вокалния си и артистичен талант и се усъвършенства в широк спектър стилове. Варира от поп и денс през арии и песни от мюзикъли до оперети и оперни спектакли.

Митко Петров – „За истинската любов“

Докато следва две специалности в Нов български университет – Поп и джаз пеене и Реклама, Митко изиграва една от главните роли в поставения на наша сцена мюзикъл „Шоуто на Роки Хорър” (‘The Rocky Horror Picture Show’). Участието си там определя като „едно от най-лудите и страхотни неща”, които са му се случвали. Освен на сцена, Митко има известен опит и пред камера в уеб сериала „Типично“. През 2013 г. Той представя и втория си проект – лятното парче „Дай 5“.

Митко Петров – „Дай 5“

Следващата му песен „Без заглавие“ е най-успешната на Митко. Българското национално радио я определя за „една от най-добрите балади през последните години“. Тя получава и наградата на класацията за българска музика “7 в 11” на Програма Христо Ботев. MMTV имаше удоволствието да я включи в концерта си по случай 20-годишнината на телевизията през 2016 г. Той изпълни „Без заглавие“ на живо с оркестър в Зала 1 на НДК, доказвайки таланта си на публиката пред една от най-значимите български сцени.

Митко Петров – „Без заглавие“

Митко експериментира и с фолклор в следващите си поп проекти „Излез“ и „#21”, за които отново получава отличия от БНР. Втората записва съвместо с DIA, която познаваме със смесицата ѝ от фолк и електронна музика в парчета като „Егея“ и „Вено Невено“. Последният сингъл на Митко излезе през юни 2017 и се казва „Чакам те“. Клипът му е сниман в Барселона, където на улицата го спира група туристи за селфи. По-късно Митко разбира, че отново са го помислили за Енрике…

Митко Петров – „Чакам те“

А вие елате на 26 октомври от 21 ч. в пиано-бар Sinatra София, не за да се убедите в приликата на Митко Петров с испанеца, а в потенциала на нашето момче да засияе със собствен блясък. Чакаме ви!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom FusionTiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *