Pearl Jam обявиха, че издават нов студиен албум – Gigaton

Pearl Jam обявиха, че издават нов студиен албум - Gigaton | MMTV
От Pearl Jam обявиха по-рано, че ще издадат нов студиен албум 

Официалното обявяване на новината идва, след като групата пусна обложка на албум, което накара феновете да се впуснат в усилено търсене на отговора.

Продуциран от Джош Евънс и Pearl Jam, албума „Gigaton“ ще се появи на пазара на 27 март 2020 г. Той ще е първия студиен албум на групата от „Lightning Bolt“, който излезе през 2013 г.

Китаристът Майк Маккиди сподели:

„Създаването на този албум беше дълго пътуване. Беше емоционално тъмно и объркващо на моменти, но също така вълнуваща и експериментална пътна карта към музикалното изкупление. Сътрудничеството с моите колеги по „Gigaton“ в крайна сметка ми даде по-голяма любов, осъзнаване и познаване на нуждата от човешка връзка в тези времена.“

Групата ще издаде първия сингъл от албума „Dance of the Clairvoyants“, през идните седмици.

Както по-рано се спекулира сред феновете, художествената творба за „Gigaton“ включва снимката на канадския фотограф, режисьор и морски биолог Пол Никлен – „Леден водопад“. Снимката е направена в Свалбард, Норвегия и показва ледената шапка на Nordaustlandet, където се носят голем обем от стопени ледове.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *