Последната Коледа на George Michael

Джордж Майкъл си отиде на Коледа

George Michael си отиде точно на Коледа преди една година

Твърде рано и неочаквано

През  2016-та ни напуснаха толкова много велики и непрежалими таланти, че сякаш беше логично годината да завърши така тъжно, както и започна. Мнозина откриха мрачна символика във факта, че изпълнителят на едно от най-емблематичните коледни парчета завърши земния си път именно на 25 декември. За тъжната годишнина семейството му се обърна към феновете  с вълнуващо послание:

Йог, който обичаше Коледа и винаги се надяваше, че ще завали сняг … би искал всеки един от вас, които му се възхищавахте и обичахте, (да, той знаеше, че е така!), да отделите минута, за да вдигнете чаша, да се потопите в музиката му и да мислите с любов за него, като направите така, че да се насладите на времето, което прекарвате със семейството и приятелите си.’’

george-michael-mmtv_003.jpg

Освен прекрасен певец Джордж Майкъл бе удивителен човек

Ще припомним, че всички приходи от мегахита на Wham – ‘Last Christmas’ ( Последната Коледа ) са дарени на гладуващите в Етиопия.

След преждевременната му смърт излязоха наяве благотворителните проекти, в които е участвал и които никога не е афиширал. Сред тях са организации за лечение на рак и фондове за подпомагане на бездомни или хора, засегнати от бедствия.

Съвсем непознати хора, които са го развълнували с историите си, са получвали средства от него. Като например участник в английското издание на ‘Сделка или не’, който получава 15 000 лири за да плати ин-витро лечението си или студентка, на която покрива дълговете от 5 000 лири. През 2006 г. певецът дава безплатен концерт в Лондон за медицинските сестри в английската столица. Прави го за да благодари за грижите, получени от него и семейството му.

През 2000г. Джордж Майкъл купува от частен колекционер и пианото на Джон Ленън за £ 1.45 млн., на което той създава ‘Imagine’. Джордж го дарява на музея на Бийтълс в Ливърпул, за да може то да остане завинаги във Великобритания и родния град на Ленън.

john-lennon-imagine-piano-george-michael.jpg

Близките му хора неведнъж са споделяли, колко чувствителен и деликатен човек е бил Джордж Майкъл. Всички си спомнят колко трудно е понасял човешкото нещастие. Сърцето му е било отворено за всеки и мнозина са се възползвали безскрупулно от това. В последната си година той почти не излиза, преживяващ трудно измененият си външен вид и физическите си неразположения.

george_michael_mmtv_002.jpg

Отива си тихо, с разбито сърце, на любимият си ден от годината

Казват, че Господ прибира рано най-добрите. Искаше ни се да е поне малко лош, за да му се порадваме още малко. Но да не бъдем егоисти. Раят се сдоби с ангелски глас и сърце, а на нас ни остава музиката му, искрена и емоционално зареждаща.

Джордж Майкъл (25 юни 1963 – 25 декември 2016)

Фенове на телевизия MM не забравяйте, че може да ни гледате 24 часа 7 дни в седмицата на нашият сайт mmtvmusic.com и в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *