Отиде си Чарли Уотс, барабанистът на The Rolling Stones

Отиде си Чарли Уотс, барабанистът на The Rolling Stones

Чарли Уотс е починал днес след спешна хирургическа интервенция. Осемдесет годишният музикант е роден в Лондон, където през 1963г. постъпва в групата и заедно с Мик Джагър и Кийт Ричардс участва във всички  студийни албуми на легендарните рокаджии.

По-рано този месец беше съобщено, че Чарли Уотс ще пропусне рестарта на американското им турне No Filter Tour. На негово място бе поканен временно известният студиен музикант и продуцент, носител на Грами, Стив Джордан. Той ще се включи в 13-те дати от дългоочакваното турне на The Rolling Stones, като първата е на 26 септември.

През 2004 г. Уотс бе диагностициран с рак на гърлото и след преминало успешно лечение бе обявено, че е в пълна ремисия. Музикантът, който отказва цигарите през 1980 г. беше благодарил в интервю на лекарите, които са открили заболяването навреме.

Отиде си Чарли Уотс, барабанистът на The Rolling Stones

Роденият на 2 юни 1941 г. рокаджия първоначално учи за графичен артист, но започва да свири на барабани из лондонските ритъм енд блус клубове, където среща Брайън ДжоунсМик Джагър и Кийт Ричардс. След като се присъединява към The Rolling Stones като барабанист, Чарли Уотс се грижи за дизайна на обложките на плочите им и оформлението на сцената по време на турнетата на групата. Има и собствена група, с която прави концерти и свири на сцената на престижния лондонски Ronnie Scotts Jazz Club с десетчленния Charlie Watts Tentet.

Отиде си Чарли Уотс, барабанистът на The Rolling Stones

През 2006 г. Уотс е избран за член на Залата на славата на съвременните барабанисти. През 2016 г. е поставен на 12-то място в класацията на стоте най-велики барабанисти на всички времена на списание „Rolling Stone“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *