Stone Temple Pilots с първи акустичен албум

Stone Temple Pilots с първи акустичен албум | MMTV
Stone Temple Pilots започват ново звуково приключение с Perdida, първият акустичен албум на групата

Той включва 10 дълбоко лични песни, които свързват интроспективни текстове с неочаквани инструменти, отнасящи слушателите на едно емоционално и музикално пътешествие.

Китаристът Dean Deleo споделя:

“Трябва да го преживееш, за да го напишеш. Този албум е отражение на това, къде сме били наскоро.

Басистът Robert DeLeo казва, че Perdida (на испански означава “загуба”) показва колко много музиката им е помогнала да преживеят мъката, да търсят смисъла и, най-накрая, да създадат нещо красиво от болката.

“Когато преминавам през нещо в моя живот, открих, че говорейки искрено чрез китарата си – това е най-добрата терапия.”

Барабанистът Eric Kretz казва:

“Записването на акустичен албум като Perdida е нещо, което групата искаше да направи от много години. Свирихме на ‘MTV Unplugged’ през 1993 г. и обикновено правим акустични мини-сетове по време на турнета, така че, когато Robert и Dean започнаха да  изпълняват новите си песни по време на турнето миналата година, ние веднага разбрахме, че те ще са перфектни за акустичен албум.”

Вокалистът Jeff Gutt, който се присъединява към групата през 2017 г. споделя:

“Писането на текстовете за интроспективен албум като Perdida означава да се покажеш, както никога досега. Това е един емоционално честен албум и аз исках да подходя така, че песните да имат отзвук. Трябваше да се оставя да бъда така уязвим, докато пиша текстовете, както Dean и Robert са били, докато са писали музиката.”

За да запишат Perdida, квартетът се събира в студиото Kretz’s Bomb Shelter Studios през февруари

За да запишат Perdida, квартетът се събира в студиото Kretz’s Bomb Shelter Studios през февруариКлючът към правенето на албума, Dean обяснява, е да намериш начин да кажеш повече чрез по-малко.

“Всичко, което чуете, си има цел, от паузите в аранжиментите до различните инструменти. Ние само добавяхме неща, които имат значение за песента.”

Като резултат в Perdida има инструменти, които няма нормално да чуеш в студиен албум- като флейта (“I Didn’t Know The Time”) алто саксофон (“Years”) guitarrón (“Miles Away”) и достатъчно винтидж клавишни инструменти, които ще накарат и Rick Wakeman да завижда.

Ние сме правили подобни неща и преди – като солото на тромпета в ‘Adhesive’ от Tiny Music – но никога толкова мащабно. Работата с други музиканти по този албум беше такава радост, защото ни даде рядката възможност да чуем нашите песни през ушите на някой друг.”

споделя Robert

Този подход си личи при заглавното парче, където китара с найлонови струни е водеща, докато виола, цигулка и виолончело се чуват на заден план зад прекрасния глас на Gutt при припева: “Oh perdida come and go/Stay with me tonight/But in the morning please be gone.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *