Taylor Swift е номер 1 по музикални продажби в света

Taylor Swift е носител на IFPI Global Recording Artist of the Year

Taylor Swift е носител на седмата награда на IFPI Global Recording Artist of the Year

Taylor Swift оглави класацията на изпълнителите с най-много продажби на музика в световен мащаб през 2019 г. Успехът ѝ се дължи най-вече на албума ѝ “Lover”.

Класацията се изготвя от Международната федерация на фонографската индустрия. Певицата за втори път оглавява ранглистата за най-много продажби в света. За пръв път тя беше поставена на челна позиция през 2014 година, когато пусна албума “1989”. “Lover” e нейният седми студиен албум.

Taylor Swift е носител на седмата награда на IFPI Global Recording Artist of the YearTaylor Swift е носител на седмата награда на IFPI Global Recording Artist of the Year, която отразява успеха на артистите в световен мащаб, спрямо продажбите в цифрови и физически музикални формати, от стриймове до винил. Предишни притежатели на тази престижна награда са One Direction (2013), Taylor Swift (2014), Adele (2015), Drake (2016 & 2018) и Ed Sheeran (2017).

Данните сочат, че този път Taylor  Swift успя да изпревари дори Ed Sheeran, който е на второ място. Ed е следван от рапъра Post Malone и поп сензацията Billie Eilish. Легендарната група Queen зае пето място в класирането.

Ето цялата класация на IFPI:

1. Taylor Swift

2. Ed Sheeran

3. Post Malone

4. Billie Eilish

5. Queen

6. Ariana Grande

7. BTS

8. Drake

9. Lady Gaga

10. The Beatles

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *